Ny primetime og Nyhederne 21.30 fra mandag

Poul Erik Skammelsen bliver sammen med Cecilie Beck de faste værter på Nyhederne 21.30, der går i luften mandag 28. januar. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Poul Erik Skammelsen bliver sammen med Cecilie Beck de faste værter på Nyhederne 21.30, der går i luften mandag 28. januar. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Fra mandag 28. januar ser TV 2s super primetime anderledes ud fra klokken 20.00 og frem til de sene nyheder. Den sene nyhedsflade indledes klokken 21.30 med en ny landsdækkende nyhedsudsendelse med det faste ’360 grader’-indslag, der kommer hele vejen rundt om en stor nyhedshistorie, samt flere minutter til regioner og sport.

Fra mandag 28. januar ændrer TV 2 sin aftenflade mandag-torsdag for at styrke både den bedste sendetid og den sene nyhedsflade.

TV 2 vil sende stærke og populære programmer mellem klokken 20.00 og 21.30 inden for dansk fiktion, debatskabende dokumentar og livsstilsprogrammer – eksempelvis ’Badehotellet’, ’Årgang 0’, ’Nybyggerne’, ’Når arven splitter os’ og kommende nye programmer – som har høj seertilslutning på både TV 2 og streamingtjenesten TV 2 PLAY.

Samtidig udvides den sene nyhedsflade med en ny nyhedsudsendelse klokken 21.30 med Poul Erik Skammelsen og Cecilie Beck som de faste værter. Nyhederne efterfølges af regionale nyheder og sportsnyheder med flere sendeminutter end tidligere.

Mere virtuel grafik og det faste indslag ’360 grader’
Mandag 28. januar tager TV 2 også sit nye og ombyggede nyhedsstudie på Kvægtorvet i brug, og her vil seerne blandt andet oplevet øget brug af virtuel grafik i 21.30 Nyhederne.

- Vi har lavet en helt ny virtuel grafikpakke. Den giver os mulighed for at skabe et mere moderne udtryk, hvor vi kan kalde grafikken frem dér, hvor vi gerne vil have den. Vi er ikke afhængige af, at der er en tv-skærm, og det giver en bedre dynamik og et lettere udtryk, siger Jacob Kwon, der er chef for Nyhederne på TV 2.

21.30 Nyhederne vil sætte dagens største nyheder i perspektiv. Udsendelsen vil have fokus på at besvare, hvorfor begivenhederne sker, og hvad de betyder for os.

TV 2s nyhedschef, Jacob Kwon. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

- Mange seere vil i løbet af dagen opsamle brudstykker af dagens nyhedsstrøm. Klokken 21.30 sætter vi nyhederne i perspektiv, så man forstår, hvorfor de udspiller sig, som de gør. Vi vil både informere og gøre folk klogere, siger Jacob Kwon.

Netop den grundige belysning af store og aktuelle sager har fået 21.30 Nyhederne til at indføre et nyt, fast indslag, ’360 grader’, som skal tilføre nye og nødvendige nuancer i nyhedsdækningen.

- Med ’360 grader’ vil vi forsøge at belyse en sag fra flere sider. De fleste nyheder kan anskues fra mange sider, men ofte har nyhedsmedierne en tendens til at se dem fra den samme side. Vi mener, det er troværdigt at belyse nyhederne fra flere sider og dermed få flere nuancer på historierne, siger Jacob Kwon.

Tre store nyhedsudsendelser på hverdage
Med 21.30 Nyhederne har TV 2 fortsat tre store nyhedsudsendelser i den bedste sendetid – klokken 18.00, 19.00 og 21.30 – samt en nyhedsudsendelse klokken 17.00. Sammen med regionale nyheder, sportsnyheder og vejr fylder nyhedsdækning en meget betydelig del af TV 2s sendeflade mellem klokken 18.00 og 22.20.

De faste værter klokken 21.30 bliver Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen, som også vil have værtsopgaver på 19 Nyhederne, især i weekenden.

- Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen er to af landets mest erfarne og troværdige nyhedsværter, som vi også anvender som makkerpar i forbindelse med eksempelvis folketingsvalg, siger Jacob Kwon.

Karin Cruz Forsstrøm vil fortsat være den faste vært på 17 og 18 Nyhederne, mens Natasja Crone, Mikael Kamber og Lasse Sjørslev er TV 2s værter på 19 Nyhederne.

Læs også: 22 NEWS alle ugens dage

Nyhederne 21.30 får øget brug af virtuel grafik. Det sker bl.a. med hjælp af studiekranen, som ses i billedet herover, der er taget i en pause under denne uges dummy-optagelser i nyhedsstudiet. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}