’Sygeplejeskolen’ nomineret til nordisk pris

Molly Egelind som Anna, Jesper Groth som Bjørn, Morten Hee Andersen som Erik, Mikkel Hilgart som Peter og Asta Kamma August som Susanne i første sæson af den danske dramaserie ’Sygeplejeskolen’. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Molly Egelind som Anna, Jesper Groth som Bjørn, Morten Hee Andersen som Erik, Mikkel Hilgart som Peter og Asta Kamma August som Susanne i første sæson af den danske dramaserie ’Sygeplejeskolen’. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2 CHARLIEs succesfulde serie om de første mandlige sygeplejersker i det danske sundhedsvæsen er – som den eneste danske serie – nomineret til Nordisk Film & TV Fond Prisen. Foreløbig har to nordiske lande købt ’Sygeplejeskolen’, og flere lande har kik på serien.

I sin kun anden sæson som udbyder af store, danske fiktionsserier er TV 2 CHARLIE med serien ’Sygeplejeskolen’ kommet i overordentligt fint selskab og er blandt de seks nominerede tv-serier til Nordisk Film & TV Fond Prisen.

’Sygeplejeskolen’ er samtidig den eneste nominerede danske serie til prisen, der er på 200.000 norske kroner og uddeles 30. januar 2019 i forbindelse med Göteborg Film Festival.

TV 2 CHARLIE sendte – med stor succes – sin første fiktionsserie, ’Mercur’, i 2017, og ’Sygeplejeskolen’ blev en endnu større succes, da CHARLIE i oktober 2018 indledte første sæson af serien. Hvert afsnit af ’Sygeplejeskolen’ er set af knap en halv million danskere, og hertil kommer en meget betydelig snigpremiere-sening på TV 2 PLAY, som ikke indgår i Kantar Gallups seermåling.

- Det er et kæmpestort skulderklap til TV 2 og TV 2 CHARLIE, at ’Sygeplejeskolen’ opnår denne flotte nominering. Og det er en kolossal ros til hovedforfatterne Claudia Boderke og Lars Mering, der har haft blik for en unik historie, som – fortalt gennem skønne karakterer – vender op og ned på en kønsdebat, danskerne har stor lyst til at engagere sig i. Lige nu knokler holdet bag ’Sygeplejeskolen’ med sæson 2, som vi glæder os til at præsentere i 2019, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Anette Støvelbæk som afdelingssygeplejerske frøken Madsen og Anna Stokholm som tredjeårssygeplejeeleven Lis i ’Sygeplejeskolen’.

Solgt til Norge og Finland
Indtil videre er det alene de danske TV 2 CHARLIE- og TV 2 PLAY-seere, som har kunnet følge blandt andre sygeplejeeleverne Anna og Eriks udfordringer på Fredenslund Sygehus. ’Sygeplejeskolen’ er dog allerede solgt til TV 2 Norge og til YLE i Finland, så også seerne i disse to lande får glæde af CHARLIE-serien.

Der forhandles ligeledes om salg til Sverige, ligesom flere andre lande har kik på ’Sygeplejeskolen’.

'Sygeplejeskolen' er produceret af SF Studios Production for TV 2 CHARLIE.

De øvrige nominerede til Nordisk Film & TV Fond Prisen er de norske serier ’Lykkeland’ og ’Kielergata’, den svenske serie ’Den indre cirkeln’ samt en finsk og en islandsk tv-serie. Læs om alle de nominerede her.

Det er kun tredje gang, Nordisk Film & TV Fond Prisen uddeles. TV 2s miniserie ’Der kommer en dag’ var i 2017 nomineret til prisen, som det pågældende år blev vundet af den norske serie ’Nobel’. I 2018 vandt DR1-serien ’Herrens Veje’ prisen.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}