Så er optagelserne af ’Lykke-Per’ i gang

Instruktør Bille August (th.) sammen med de to hovedrolleindehavere i miniserien 'Lykke-Per': Katrine Greis-Rosenthal som Jakobe og Esben Smed som Per Sidenius. (Fotos: Rolf Konow / TV 2)

Instruktør Bille August (th.) sammen med de to hovedrolleindehavere i miniserien 'Lykke-Per': Katrine Greis-Rosenthal som Jakobe og Esben Smed som Per Sidenius. (Fotos: Rolf Konow / TV 2)

08-08-2017
Af: TV 2 Kommunikation

Frem til midten af november optager TV 2 og Nordisk Film tv-serien ’Lykke-Per’. Bille August instruerer ’Lykke-Per’ med skuespillerne Esben Smed og Katrine Greis-Rosenthal i de centrale hovedroller.

Med Bille August som instruktør er optagelserne af TV 2s hidtil største fiktionsprojekt netop gået i gang – nemlig miniserien ’Lykke-Per’ baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk. Nordisk Film står bag produktionen, som også resulterer i en spillefilmudgave af ’Lykke-Per’.

For Bille August er filmatiseringen af Pontoppidans værk en mangeårig drøm, der går i opfyldelse.

- ’Lykke-Per’ er en moderne historie og samtidig en fantastisk kærlighedsfortælling – måske en af de smukkeste, der er skrevet. Per Sidenius er en selvrealiserende, moderne narcissist og fantast, som man – på trods af hans fejl – ikke kan lade være med at holde af. Overfor står hans forlovede Jakobe som et af de stærkeste kvindeportrætter, der nogensinde er skabt. ’Lykke-Per’ er drevet af relationer, og med de skuespillere, vi har på holdet, bliver det både nærværende og rørende, siger Bille August.

Titelrollen spilles af Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen ’Sommeren ’92’ og DR1-serien ’Bedrag’. I rollen som Jakobe ses Katrine Greis-Rosenthal, som bl.a. er kendt fra filmen ’Fasandræberne’, DR1-serien ’Broen III’ og TV 2-serien ’Bedre skilt end aldrig’.

På rollelisten står også bl.a. Jens Albinus, Rasmus Bjerg, Anders Hove, Tammi Øst, Tommy Kenter, Morten Hauch-Fausbøll, Ole Lemmeke, Benjamin Kitter og Julie Christiansen.

Optagelserne til miniserien ’Lykke-Per’ er startet i København og kommer også til at foregå på Lolland, i Jylland, på Fyn og i Østrig.

’Lykke-Per’ produceres af Nordisk Film og TV 2 med støtte fra Det Danske Filminstitut og Public Service Puljen samt FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje.

Fra optagelserne af 'Lykke-Per', der i denne uge foregår i København.

Et højdepunkt i et rekordstort fiktions-år
TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, er stolt af, TV 2 er kommet i mål med at kunne realisere et mesterværk som ’Lykke-Per, der opleves både moderne og meget relevant, selv om bogen blev udgivet for over 100 år siden.

- TV 2 er i gang med sit største fiktions-år nogensinde, og igangsætningen af ’Lykke-Per’ er et af højdepunkterne i den udvikling, vi har været igennem i de seneste år. I disse uger har vi gang i produktion af velkendte serier som ’Badehotellet’, ’Norskov’, ’Klovn’ og en ny familiejulekalender samt helt nye serier som den internationale co-produktion ’Greyzone’, Christoffer Boes ’Kriger’, ZULU-serien ’Perfekte steder’ og den historisk-baserede ’Lykke-Per’. Og vi har mere fiktion i støbeskeen til seere og brugere på TV 2s tv-kanaler og TV 2 PLAY, siger Katrine Vogelsang.

Bille August, der tidligere har stået bag internationale filmsucceser som ’Pelle Erobreren’ og ’Den gode vilje’, har skrevet manuskriptet til ’Lykke-Per’ sammen med sin søn, manuskriptforfatter Anders August.

Rollen som Jakobe (Per Sidenius' forlovede) spilles af Katrine Greis-Rosenthal, mens titelrollen som Lykke-Per spilles af Esben Smed.

Et af de væsentligste værker i dansk litteratur
Henrik Pontoppidans ’Lykke-Per’ er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon. Det er – foruden at være en medrivende kærlighedshistorie – en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

’Lykke-Per’ er en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er ’Lykke-Per’ en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.

TV 2 forventer at kunne sende ’Lykke-Per’ som miniserie i begyndelsen af 2019 – på TV 2 og TV 2 PLAY.

Du kan se serien Lykke-Per på TV 2 PLAY

Seneste nyt

23. februar 2021

Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’

Link til Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’
23. februar 2021

”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Link til ”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”
23. februar 2021

- Vi har mere end nogensinde brug for at minde hinanden om, at det går mod lysere tider

Link til - Vi har mere end nogensinde brug for at minde hinanden om, at det går mod lysere tider

Billede {0} af {1}