TV 2 SPORT viser VM i ishockey 2017

Sebastian Dahm i målet for Danmark. (Fotos: Scanpix / TV 2)

Sebastian Dahm i målet for Danmark. (Fotos: Scanpix / TV 2)

03-05-2017
Af: TV 2 Kommunikation

De danske spillere kæmper for succes, når VM i ishockey 2017 bliver skudt i gang direkte fra Köln med åbningskampen mellem Sverige og Rusland. Se med fra fredag 5. maj klokken 16.10 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Det 81. VM i ishockey finder sted i Tyskland og Frankrig i perioden 5.-21. maj, og TV 2 SPORT viser alle Danmarks kampe samt masser af de store ishockeynationers kampe direkte.

Det danske landshold skal første gang i aktion mod Letland lørdag 6. maj - en kamp, der kan ses direkte fra klokken 11.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Danmark er desuden i pulje med bl.a. værtsnationen Tyskland samt Rusland og USA, så der er lagt op til nogle hårde opgør for de rød-hvide løver.

Et spændende VM i vente
Under VM er det TV 2 SPORTs Jimmy Bøjgaard, der skal kommenterer Danmarks kampe sammen med den tidligere VM-ishockeyspiller Lasse Degn.

- Jeg tror, vi får et spændende, farverigt og underholdende VM. Et land som Sverige, der stiller med minimum 16 NHL-spillere, er kommet for at vinde og udfordre de to store VM-lande Canada og Rusland, og med deres hold i år kan de gøre det, siger Jimmy Bøjgaard om sine forventninger til årets VM. Han fortsætter:

- For Danmarks vedkommende må både de etablerede og nye spillere, i fravær af andre, tage et skridt op. Det er folk som Emil Kristensen, Markus Lauridsen, Nicholas B. Jensen og Matias Lassen. De største danske profiler er Peter Regin, Oliver Lauridsen, Jesper B. Jensen, Nichlas Hardt og Frederik Storm samt den enlige NHL-profil Nikolaj Ehlers, der er en af VM-turneringens bedste spillere overhovedet, siger Jimmy Bøjgaard

Udover Jimmy Bøjgaard og Lasse Degn er studievært Claus Elming også med i Tyskland, hvor han får gæster i studiet og giver seerne sidste nyt fra turneringen.

Se trailer for VM i ishockey her.

Danmarks pulje
Indtil videre er flere end 20 spillere udtaget til den danske VM-trup. I år har kun én NHL-spiller takket ja til at spille i rødt og hvidt, nemlig Nikolaj Ehlers, og han får selskab af otte kollegaer fra den danske liga og hele 14 spillere fra andre udenlandske klubber.

- Danmarks chancer er fornuftige i pulje A, der er en åben og spiselig dansk pulje. Men jeg tror, kampene mod Letland og Slovakiet i åbningsweekenden bliver afgørende for den danske VM-turnering. Jeg tror, vi skal have en sejr i åbningskampen mod Letland, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at hente de cirka 10 point, som en kvartfinaleplads formentlig kræver, siger Jimmy Bøjgaard.

VM i ishockey 2017 åbner fredag 5. maj med et brag, når de forsvarende bronzevindere fra Rusland møder vores svenske broderfolk på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Danmarks første kamp mod Letland kan ses direkte på begge kanaler lørdag 6. maj fra klokken 11.30.

Nikolaj Ehlers jubler for Danmark. (Fotos: Scanpix / TV 2)

VM til Danmark i 2018
For Danmark er VM i Tyskland en lille forsmag på VM i ishockey 2018. Her rykker verdenseliten nemlig til Danmark, der får æren at afholde det 82. VM i ishockey.

- Det er gigantisk, at Danmark næste år afholder VM. Vi er så lille en ishockeynation, at is-kapaciteten forøges med tæt på 10 procent, når der kommer is på både Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning. Det bliver en milepæl i dansk idræts- og ishockeyhistorie at huse VM i ishockey, og det bliver et smukt syn at se det danske landshold skøjte på isen for forhåbentlig fulde huse, fortæller en begejstret Jimmy Bøjgaard og fortsætter:

- Jeg vil kalde det "Smilets VM", for vi skal alle bare nyde det og smile i 17 dage, mens cirkusset kommer forbi i 2018.

Også på sport.tv2.dk bliver VM i ishockey dækket tæt med bl.a. artikler, analyser, resultater og stillinger.

Seneste nyt

01. marts 2021

’X Factor’ viser storform i 2021

Link til ’X Factor’ viser storform i 2021
23. februar 2021

Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’

Link til Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’
23. februar 2021

”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Link til ”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Billede {0} af {1}