Seerpris til ’Kurs mod fjerne kyster’ for andet år i træk

For andet år i træk blev 'Kurs mod fjerne kyster' tildelt Seerprisen ved tv-branchens prisuddeling. Den sidste sæson af serien har premiere på TV 2 tirsdag 31. januar 2017 klokken 20.00. (Foto: Hannelore Dörner / TV 2)

For andet år i træk blev 'Kurs mod fjerne kyster' tildelt Seerprisen ved tv-branchens prisuddeling. Den sidste sæson af serien har premiere på TV 2 tirsdag 31. januar 2017 klokken 20.00. (Foto: Hannelore Dörner / TV 2)

28. januar 2017;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2-serien ’Norskov’ hædret som bedste dramaserie. I alt var der seks priser til TV 2-kanalernes programmer ved uddelingen af Tvprisen 2017.

Der var hæder til både TV 2s seersucces ’Kurs mod fjerne kyster’ og til dramaserien ’Norskov’, da Tvprisen 2017 blev uddelt i København lørdag 28. januar. Herudover stod der TV 2 på priserne for bedste dokumentar, event, faktaserie og i kategorien ’bedste content på flere platforme’.

Alt i alt fik TV 2-kanalerne seks af aftenens 24 priser. En af aftenens hovedpriser, Seerprisen, gik til TV 2s ’Kurs mod fjerne kyster’ – i øvrigt for andet år i træk.

Nogle af de ord, der fulgte med fra seerne, lød således: ”Originalt, anderledes og virkelig smukt”, ”Giver eftertanke til, om man nu bruger tiden i livet rigtigt” og ”I en tid, hvor der bliver diskuteret danskhed, og grænserne forsøges lukket, er det meget befriende at følge en familie udforske den store verden”.

- Vi arbejder hver dag med det formål at give danskerne noget at tale om og noget at dele, og hele Danmark taler om familien Beha Erichsen og den fantastiske tur verden rundt. Programserien ’Kurs mod fjerne kyster’ er en nær og autentisk fortælling om den store verden og om at forfølge drømmen - fortalt og oplevet af en skøn familie med stor ærlighed og autenticitet. Derfor vinder den, og det er meget fortjent og et skønt punktum nu, hvor vi fra tirsdag 31. januar indleder seriens sidste sæson, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

Fra første sæson af 'Norskov': Thomas Levin i rollen som politikommissær Tom Noack. (Foto: Bibi Berge / TV 2)

De resterende priser var fordelt på fire DR-kanaler (i alt 16 priser) samt TV3, der fik én pris.

Den 24. pris, æresprisen Årets Otto, gik til forfatteren, tv-manden og eventyreren Troels Kløvedal, som har lavet rejseprogrammer til både DR og TV 2. ’Årets Otto’ gives til en person med en længere karriere i tv-branchen, som man ønsker at hædre for indsatsen.

’Norskov’ bedste tv-serie
Prisen for bedste tv-serie gik til TV 2-serien ’Norskov’, og det skete bl.a. med disse ord fra juryen: ”Dens ambition er så meget højere”, ”Vidunderlige scener og en særlig ro”, og ”Den har noget på hjerte, en kærlighed til stoffet – og vil fortælle en historie, der foregår et andet sted, end vi er vant til”.

TV 2 arbejder fortsat på at skaffe finansiering til en sæson 2 af ’Norskov’. Blandt andet har TV 2 for nylig ansøgt Public Service Puljen om støtte.

Fra den prisvindende dokumentar 'Dem vi var': Mette Line og Kristian kort tid efter, Kristian er blevet ramt af en blodprop i halsen, som med et eksplosivt tryk ødelægger en tredjedel af hans hjerne og ændrer hans personlighed. (Privatfoto)

Dokumentarpris til ’Dem vi var’
På dokumentar- og faktaområdet var der to priser til TV 2. Portrætserien ’Vi er Jens Jensen’ blev bedste faktaserie og blev bl.a. hædret for at ”bruge livets store øjeblikke som dramatur” og for at ”formå at smelte syv medvirkende sammen til et helt livsforløb”.

Dokumentarfilmen ’Dem vi var’ blev kåret til bedste dokumentar med bl.a. ordene: ”Meget komplekst problem, som skildres på en fin måde” og ”Helt unik access”.

- ’Dem vi var’ er en af de største dokumentaroplevelser, vi har givet vores seere i 2016. Det er både relevant og bevægende, når dokumentaren viser, hvordan det belaster et forhold og en familie, når den ene part i et ægteskab bliver alvorligt syg – en situation, der kan ske for os alle, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Priser til events på ZULU og CHARLIE
På området for events var det TV 2-kanalerne ZULU og CHARLIE, som løb med priserne. Prisen for bedste content på flere platforme gik til TV 2 ZULU og Nordisk Film TV for 'ZULU Awards 2016'. Ifølge juryen satte ’ZULU Awards’ ”det største fodaftryk i en tid, hvor konkurrencen aldrig har været større”.

TV 2 CHARLIE og Monday Productions fik prisen for bedste event med bl.a. disse ord: “De gør noget så klassisk dansk som revy til noget stærkt underholdende” og “En af de store overraskelser”.

Du kan se en lang række af de nominerede programtitler fra TV 2-kanalerne på TV 2 PLAY, hvor programmerne er samlet her.

Værterne ved 'Charlies Revygalla 2016' var Søren Pilmark og Camilla Miehe-Renard. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Alle vinderne
De fik årets tv-priser 2017 – blandt programmer udsendt mellem 1. maj 2015 og 31. oktober 2016:

Bedste dokumentar: ’Dem vi var’, Made in Copenhagen, TV 2
Bedste faktaserie: ’Vi er Jens Jensen’, United Production, TV 2
Bedste reportageserie: ’Da krigen kom til Toftlund’, DR Danmark, DR1
Bedste crime: ’Voldtaget’, United Production, DR3
Bedste nyhedshistorie: ’Siemens/Vestas De syge medarbejdere’, DR Nyheder, DR1
Bedste aktualitetsprogram: ’Langt fra Borgen', DR, DR1
Bedste sportsprogram: ’OL - Guld til Danmark’, DR Sporten, DR1
Bedste livsstilsprogram: ’Made in Denmark', Mastiff, DR1
Bedste børneprogram: ’Ultrajam’, Farsight.tv, DR Ultra
Bedste konkurrencedrevne realityserie: ’Robinson Ekspeditionen 2015’, Strong Productions, TV3
Bedste karakterdrevne serie: ’Drengene på kanten’, Koncern TV, DR3
Bedste factual entertainment: ’Menneskejagt’, Metronome, DR3
Bedste underholdning: ’Sofie Linde Show II’, DR B&U, DR Ultra
Bedste satire/comedy: ’Quizzen med Signe Molde’, DR Danmark, DR2
Bedste tv-serie: ’Norskov’, SF Studios Production, TV 2
Bedste event: ’Charlies Revygalla 2016’, Monday Production, TV 2 CHARLIE
Bedste gameshow: ‘Versus’, Mastiff, DR1
Årets nyskabelse – fakta: ’Overklassen på udebane’, !mpact TV, DR3
Årets nyskabelse – underholdning: ’Alle mod 1’, Nordisk Film TV, DR1
Bedste content på flere platforme: ’ZULU Awards 2016’, Nordisk Film, TV 2 ZULU
Bedste kvindelige vært: Signe Molde, 'Quizzen med Signe Molde', DR Danmark, DR2
Bedste mandlige vært: Anders Agger, 'Indefra med Anders Agger, DR, DR2
Seerprisen: ’Kurs mod fjerne kyster’, Nordisk Film TV, TV 2
Årets Otto (tv-branchens hæderspris): Troels Kløvedal

Prisvinderne (bortset fra ’Seerprisen’) er fundet af i alt 19 forskellige juryer af personer fra tv-branchen.

Billede {0} af {1}