Mercur – ny dansk dramaserie på TV 2 CHARLIE

Flemming (Andreas Jessen) er en af hovedpersonerne i den nye danske dramaserie 'Mercur', der netop er gået i optagelse og forventes af have premiere på TV 2 CHARLIE i 2017. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

Flemming (Andreas Jessen) er en af hovedpersonerne i den nye danske dramaserie 'Mercur', der netop er gået i optagelse og forventes af have premiere på TV 2 CHARLIE i 2017. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

CHARLIEs første store danske dramaserie handler om frihed, forandring og vovemod.

Det er første gang, at TV 2 CHARLIE kaster sig ud i en dansk dramaserie, og serien, der foreløbig har titlen 'Mercur', er netop gået i optagelse.

Læs den nyeste artikel om dramaserien 'Mercur' her.

- 'Mercur' er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur. Tænk der var en gang, for ikke så længe siden, hvor nogle få smagsdommere bestemte, hvad vi allesammen måtte høre i radioen. Frit inspireret af virkeligheden oplever vi i serien de vilde dage, hvor nogle få radiopirater beslutter sig for at bryde monopolet og bringe pop og rock til folket. De dage ændrede Danmark, siger Adam Price.

Han har sammen med Jesper Malmose udviklet idéen til serien, og de to fungerer som henholdsvis kreativ executive producer og episodeforfatter på serien.  

At bryde normerne
- Hovedpersonen Flemming på 21 år er et levende eksempel på den nye kultur, der opstod sidst i 1950'erne. Han nægter at lade bagudskuende jakkesæt styre festen og ønsker at give ungdommen dét, den gerne vil have - fest, farver og tidens rockende toner. At bryde med normerne var aktuelt dengang, og det er aktuelt nu. At serien så ovenikøbet er så fyldt med musik fra dengang i 1950'erne og 1960'erne, gør kun det hele bedre, siger seriens hovedforfatter, Søren Frellesen.

I serien følger vi de tre hovedkarakterer: Den jurastuderende Flemming (Andreas Jessen), der bor hjemme hos forældrene i Brønshøj, den enlige mor Anne-Marie (Neel Rønholt), der kæmper sig frem i verden, og Jan (Jon Lange), et barn af overklassen, der prøver at leve op til presset fra sit bagland og samtidig forsøger at finde sin egen vej gennem livet.

De fiktive personhistorier er inspireret af virkelige begivenheder i tiden fra 1958-1962, hvor Radio Mercur var i luften og via et hul i lovgivningen gjorde det muligt at sende radio på en helt ny måde med rock, pop og reklamer. Men Flemming, Jan og Anne-Maries drøm om og kamp for radiostationen giver også brydninger på det personlige plan, og spørgsmålet er, om man kan undgå at begrænse hinanden, når man kæmper for sin egen frihed?

Masser af uimodståelig musik
I 'Mercur' bliver de menneskelige relationer og dramaer tilsat en hel del uimodståelig populærmusik fra tiden, blandt andet hits fra Tommy Steele, Elvis, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Svend Asmussen, Ulrik Neumann, Birthe Wilke, Otto Brandenburg, Four Jacks og Anita Lindblom.

Seriens to producere, Stine Meldgaard og Sven Clausen, siger:

- At fortælle historien om Radio Mercur er en fantastisk idé. Det er en historie, der bare ville fortælles. Serien bæres af tidens musik, det er ikke set tidligere i dansk dramatik, og vi stolte af at være med til at skabe netop denne fortælling.

På rollelisten er blandt andre Charlotte Fich, Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Henrik Birch, Susanne Storm, Steen Stig Lommer, Andreas Jessen, Stephania Potalivo, Neel Rønholt, Jon Lange, Ken Vedsegaard og Rasmus Botoft.

- TV 2 CHARLIE får sin egen danske dramaserie, og det er jeg virkelig stolt over. Det er en vitaminindsprøjtning til Danmarks fjerdestørste kanal for danskere over 50, og det vil være med til at gøre den attraktiv for en endnu større målgruppe, siger Sune Roland, kanalchef for TV 2 Networks.

'Mercur' optages i Svendborg, bl.a. på Kogtved Søfartsskole, og der filmes fra august til november 2016. Bag serien står produktionsselskabet SAM Productions med Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager Sørensen i spidsen. Søren Frellesen er hovedforfatter, og Charlotte Sachs Bostrup konceptuerende instruktør, mens Stine Meldgaard og Sven Clausen er producere. 'Mercur' produceres med støtte fra DFIs Public Service Puljen, FilmFyn og svensk TV4.

Den nye dramaserie, der er på i alt ti afsnit a 40-42 minutter, forventes at have premiere på TV 2 CHARLIE i foråret 2017.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}