TV 2-støttede film dominerer Robert-nomineringer

’Fasanjægerne’, ’Kapgang’ og ’Stille hjerte’, som alle er støttet af TV 2, er blandt topscorerne for Robert-nominerede film. Blandt tv-serier er ’Dicte’, ’Badehotellet’ og ’SJIT Happens 2’ nomineret.

’Fasandræberne’ er 13 gange nomineret til en Robert-pris. Blandt disse nomineringer er én til Nikolaj Lie Kaas (th.) i kategorien årets mandlige hovedrolle. (Foto: Christian Geisnæs / TV 2)

Fire spillefilm dominerer feltet af nominerede til Robert-priserne, der uddeles 1. februar. Tre af de fire film er støttet af TV 2 – nemlig ’Fasandræberne’, ’Kapgang’ og ’Stille hjerte’ med henholdsvis 13, 13 og 12 nomineringer.

Samlet set er det også de TV 2-støttede film, der henter flest nomineringer.

De TV 2-støttede film har modtaget i alt 51 nomineringer, mens talentordningen New Danish Screen, som bl.a. TV 2 og DR yder bidrag til, har fem nomineringer. Desuden har DR-støttede film fået 36 nomineringer – heraf 16 til ’Nymphomaniac Director’s Cut’.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, skriver i en hilsen til TV 2s samarbejdspartnere i fiktionsbranchen:

”På spillefilmfronten har 2014 været et super år. I har produceret nogle virkelig stærke film, som har leveret både på kvaliteten og på publikumstallene. Det smitter også af på dette års Robert-nomineringer, hvor størstedelen af filmene er ”TV 2-film”. Tak for at I lavede så gode film - og tak fordi vi fik buddet om at være med på dem. Lad os fortsætte denne dejlige tendens sammen i 2015 – og selvfølgelig et stort tillykke til alle jer, der er nomineret til en Robert.”

Iben Hjejle i rollen som Dicte er nomineret til en Robert-pris i kategorien "årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie".

Nomineringer til TV 2-serier
Også på tv-fiktionsområdet er der Robert-nomineringer til TV 2s serier – dog færre end til DR, hvis serier ’Arvingerne’ og ’1864’ har henholdsvis seks og fem nomineringer.

Anden sæson af TV 2-serien ’Dicte’ har ligeledes fået fem nomineringer, mens der er to nomineringer til både ’Badehotellet’ og til ZULU-serien ’SJIT Happens’.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}