Masser af initiativer er sat i gang i kampen for at knække cancer

08. oktober 2014;
Af: TV 2 Kommunikation

I den gode sags tjeneste: Kunst på auktion, flaskepiger, gallamiddag, verdens måske største pudekamp, motionsløb, støttekoncerter, linedance, lysceremoni, klassiske biler, tøjrens og SFO-børn vil knække cancer.

Knæk Cancer-ugen på TV 2 kulminerer lørdag 25. oktober, hvor otte TV 2-værter og komikeren Lasse Rimmer i callcenteret præsenterer indsamlingsshowet 'Knæk Cancer Live'. (Foto: Per Janus Strange / TV 2) (Klik på billedet for at se det i dobbelt størrelse)

Danmarks største indsats mod kræft, Knæk Cancer, er for alvor blevet en folkesag, som danskerne har taget til sig. Over hele landet er der allerede nu – inden Knæk Cancer-ugen på TV 2 er gået i gang – eksempler på sprudlende, folkeligt engagement sprudler og mange kreative ideer. Og danskernes store involvering i Knæk Cancer vækker glæde hos TV 2 og Kræftens Bekæmpelse.

- Det lokale engagement er et fantastisk vidnesbyrd om danskernes ønske om at gøre en forskel til fordel for landets mange kræftpatienter og deres pårørende, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

- Knæk Cancer sætter fokus på et af de vigtigste og mest relevante emner for danskerne. Vi får hele tiden nye, rørende og livsbekræftende historier fra danskere i hele landet, og disse beretninger og initiativer vil TV 2 og Knæk Cancer 2014 understøtte og formidle i endnu højere grad end tidligere, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

Se trailer for Knæk Cancer her.

Indsamlinger i alle kategorier
På Knæk Cancers kampagneside knækcancer.tv2.dk finder man eksempler på danskernes flotte opbakning, og flere indsamlinger er på vej. I Helsingør har Pernille Lindh Nissen bl.a. valgt at starte en online-indsamling, fordi hun på nærmeste hold har oplevet alt for mange blive ramt af kræft.

Også institutioner og virksomheder bakker op med egne indsamlinger. For eksempel har Udenrigsministeriets ansatte valgt at gå sammen om at samle ind til Knæk Cancer. Det samme gælder et lille renseri på Østerbro, der i uge 43 donerer fem kroner for hvert indleveret stykke tøj samt daglønnen lørdag 25. oktober, hvor Knæk Cancer kulminerer med det store indsamlingsshow på TV 2.

Ved Tænd Et Lys kan man købe en lyspose og skrive en personlig hilsen eller tegne en tegning. Det kan ske for at mindes dem, der tabte kampen mod kræft eller for at give håb til dem, der fortsat kæmper, eller som vandt over sygdommen.

Tænd Et Lys – en bevægende event
En af de mange danske byer, der er gået ind i kampen for at knække cancer, er Frederikshavn. I byen vil frivillige kræfter arrangere Tænd Et Lys – en bevægende event om håb, refleksion og handling til fordel for Knæk Cancer. Ved et andet initiativ i Frederikshavn har to unge mænd sat sig for at samle 4.000 personer til et verdensrekordforsøg i pudekamp i Arena Nord. For at få en pude udleveret skal man give en donation på minimum 20 kroner til Knæk Cancer.

- Jeg har selv mistet min mor til kræften, og jeg har brug for at handle og samtidig gøre noget utraditionelt, fortæller en af initiativtagerne, Henrik Buchholtz.

Et andet indsamlingsinitiativ finder sted i Aalborg, hvor to ihærdige ”pantpiger” i flere måneder har samlet flasker ind via private og virksomheder fra Aalborg til Skagen - det er i skrivende stund blevet til over 85.000 kroner. Et andet sted i Aalborg sætter kunstneren Henrik Busk Andersen en serie cancerrelaterede malerier på auktion via Lauritz.com til en samlet vurdering af 80.000 kroner.

Der er også mange Knæk Cancer-ildsjæle i Vodskov. Byen holdt i slutningen af august et stort Open By Night-arrangement med talrige indsamlingsaktiviteter, siden er det bl.a. blevet til en gospelkoncert, og på aftenen for indsamlingsshowet ’Knæk Cancer Live’ på TV 2 lørdag 25. oktober er byen atter på den anden ende med et gallashow, hvor målet er at indsamle 250.000 kroner til Knæk Cancer.

TV 2 er begyndt at vise traileren for årets Knæk Cancer, og heri medvirker bl.a. statsminister Helle Thorning-Schmidt og fodboldspiller Daniel Agger. (Foto: TV 2)

Knæk Cancer på menuen
I Aarhus arrangerer motionsbloggerne Tine Vieland Jensen og Susan Milo for tredje år i træk et motionsløb til fordel for Knæk Cancer. I Horsens har en gruppe mandlige golfspillere oprettet golfturneringen P.C. Masters, der er opkaldt efter deres kammerat, som mistede kampen til kræften. Alene i år er det lykkedes at samle over 100.000 kroner ind til Knæk Cancer.

Tilbage i Aarhus inviterer restaurationsejer Rolf Nordentoft unge kræftramte og deres pårørende på en eksklusiv middag på restaurant Dauphine. Desuden støtter han indsamlingen ved salg af en Knæk Cancer fem-retters gourmetmenu i uge 43.

- Formålet er først og fremmest at skabe fokus omkring kræft og konsekvenserne heraf, forklarer Rolf Nordentoft, der som 16-årig mistede sin far til lungekræft, og som i de sidste par år har set sin mor gennemgå operation og kemobehandling mod tarmkræft.

I Silkeborg inviterer Kulturspinderiet til støttekoncert 14. oktober med danseorkestret Ariva, i Herning er der 24. oktober cafékoncert med sange opført af Ole Jørgensen. Et andet sted i Silkeborg har kopibandet Almost AC/DC valgt at bortauktionere en koncert til Knæk Cancer via højeste bud hos Lauritz.com, og i både Skive og Esbjerg holdes også Tænd Et Lys, hvor poser med levende lys og personlige hilsner stilles op på byens torv.

SFO sætter fokus på Knæk Cancer
I Odense vil Laura Kjærgaard og koret Nardus 21. oktober opføre en gospelkoncert i Ansgars Kirke, mens en skolefritidsordning i Hedensted valgt at sætte fuld damp på Knæk Cancer med filmaften, Knæk Cancer Disko og en familiedag med fodboldturnering, sponsorløb, loppemarked og meget mere.

- Vi har gjort os mange overvejelser om, hvorvidt kræft er et emne, vi som SFO skal berøre, men da vi har mange børn, der er påvirket af sygdommen, valgte vi at sætte fokus på Knæk Cancer. Vi ser desuden et pædagogisk aspekt i at lære børn, hvad det gør, når vi står sammen og er med til at gøre en forskel, siger Line Wad fra Fritidshuset på Hedensted Skole.

I forbindelse med Knæk Cancer holder alle Kræftens Bekæmpelses rådgivninger åbent hus i uge 43. Det gælder også i Vejle, hvor man 23. oktober bl.a. kan høre et spændende foredrag med Gert Rune, der gik fra at være syg med knoglekræft til at gennemføre en ironman med et ben. Længere mod syd i Augustenborg på Als finder vi linedance-foreningen Dancing Dukes, der 24. oktober afholder danseaften i Augustenborg Kultursal til fordel for Knæk Cancer.

På Hotel Koldingfjord vil ”Kokke Knække Cancer” med en stor gourmetmiddag og livemusik, der forventes at indbringe omkring 500.000 kroner. Endelig vil Gyldensteen Gods på Nordfyn arrangere en stor løgfestival, som er fyldt med festlige aktiviteter, der samler penge ind til Knæk Cancer. Det løber af stablen 17. oktober.

Tv-værterne Mikkel Beha Erichsen og Cecilie Frøkjær er ambassadører for Knæk Cancer i 2014. (Foto: Michael Langhoff / TV 2)

Klassiske engelske biler, Amager på den anden ende og tøjrens
Et af de steder i hovedstadsområdet, som står sammen om at knække cancer, er Amager. En lokal smykkekunstner har sat en nydesignet Amager-halskæde til salg i udvalgte butikker, og lokale kendte fra øen, som blandt andet tæller Sebastian Klein, Tobias Trier og MC Einar, er med på støttepostkort og plakater.

En menneskeformation vil danne ordet AMAGER, og kokken Søren Gericke står for at servere den legendariske amagermad i Amagercentret 25. oktober. En af de frivillige initiativtagere til øens indsamling, Gitte de Linde fra JCI Amager, fortæller:

- Alene det fællesskab, som følger med planlægningen, er helt fantastisk, og vi møder virkelig stor hjælp og opbakning fra de lokale her på øen.

I Kræften Bekæmpelses kræftrådgivninger er der åbent hus både 22. og 23. oktober, hvor man kan høre journalist Eva Jørgensen tale om at være pårørende, blive klogere på de seneste landvindinger inden for kræftforskningen fra forskningsleder Per Guldberg og opleve sangeren Julie Berthelsen live. Et andet sted i regionen vil klassiske engelske biler køre penge ind til fordel for Knæk Cancer. Turen starter i Roskilde og kører via Nordsjælland med slutdestination på Rådhuspladsen 25. oktober. 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}