TV 2 klar med nyt storslået dokumentarprojekt

I november skyder TV 2 et af de største dokumentariske projekter nogensinde i gang. Et stykke danmarkshistorie fortalt gennem syv vidt forskellige ægteskaber over de næste syv år.

I november skyder TV 2 et af de største dokumentariske projekter nogensinde i gang. Et stykke danmarkshistorie fortalt gennem syv vidt forskellige ægteskaber over de næste syv år. (Foto: Amanda Thomsen / TV 2).

7 bryllupper - 7 par - 7 år. Det er ingredienserne til TV 2s nye, store dokumentarserie "De 7 bryllupper", der skal gøre os klogere på kærligheden og det danske samfund.  Onsdag 13. november kl. 20.00 kan seerne for første gang møde de syv par, der både har sagt ja til hinanden og ja til at invitere danskerne med indenfor i deres liv de næste syv år. Dokumentarserien bliver et antropologisk kig på Danmark set gennem syv vidt forskellige ægteskaber.

- ”De 7 bryllupper” er et stort og ambitiøst dokumentarprojekt, der ikke alene fortæller historien om syv par. Det er også en samtidshistorie, som skal gøre os klogere på, hvad der skal til for at fastholde kærligheden i ægteskabet i det samfund, vi lever i. Næsten 43 procent af alle ægteskaber ender i en skilsmisse i Danmark i dag, og derfor er det yderst relevant at se nærmere på, hvad der skaber det gode og holdbare parforhold, siger dokumentarredaktør Lasse Bjerre fra TV 2.

I november sender TV 2 de to første programmer af "De 7 bryllupper". De kommer til at fungere som en slags introduktion til hele serien og de syv par. Derefter vil TV 2 sende syv programmer hvert år de næste syv år, hvor seerne inviteres med på en kærlighedsrejse ud over det sædvanlige.

Et stærkt hold
"De 7 bryllupper" er en moderne kærlighedskrønike, som produceres af nogle af landets bedste og dygtigste dokumentarister og filmfotografer. Det er holdet bag de tidligere TV 2-successer og prisvindende serier "Den sorte box" og "De 7 drab", der er ophavsmænd til den nye serie. Den kreative kraft og idékvinde bag er produceren Lisa Klit, og producent er René Verlaan, som begge kommer fra Selskabet.tv. De har allieret sig med tre af landets mest talentfulde dokumentarfilminstruktører, der vil følge de syv par i fremtiden, nemlig Mira Jargil ("Den tid vi har"), Christian Bonke ("Ballroom Dancer") og Katrine Kjær ("Adoptionens pris").

- Det har været altafgørende for os at finde nogle af de dygtigste dokumentarfilminstruktører i landet, der forstår kunsten at formidle de personlige og nære fortællinger, som netop er kernen i denne ambitiøse dokumentarserie. De syv par lader os komme helt tæt på i syv år af deres liv i både medgang og modgang, og trods deres vidt forskellige værdisæt har de alle det tilfælles, at de tror på kærligheden og ægteskabet i Danmark anno 2013. Det kræver et helt særligt talent at formidle så personlige historier og samtidig bevare den tætte kontakt og tillid gennem hele forløbet, og derfor er vi utroligt glade for det hold, vi har fået sammensat, siger kreativ producer bag "De 7 bryllupper", Lisa Klit fra Selskabet.tv.

Stor interesse fra udlandet
Projektet har været undervejs i flere år, og da TV 2 tilbage i juni offentliggjorde, at serien var på vej, var der med det samme stor interesse fra udlandet. Indtil videre har store selskaber i både USA, England, Tyrkiet og Rusland vist interesse for at købe rettighederne til et lignende koncept i de respektive lande. Et faktum, der bekræfter, hvor ambitiøst og relevant et projekt TV 2 har kastet sig ud i.

- TV 2 vil fortælle de gode og nære historier, der er relevante for vores seere. Historier, der både skal gøre dem klogere på deres egen hverdag og på samfundet omkring dem. "De 7 bryllupper" er essensen af alt det. En dokumentarisk serie, der løber over flere år, og både griber fat i det helt nære, nemlig kærligheden, og samtidig giver et indblik i den samtid, vi lever i på godt og ondt med alt lige fra krig og finanskrise til fertilitetsproblemer og familiesammenføring, siger programdirektør på TV 2 Anne Engdal Stig Christensen.

De to første afsnit af "De 7 bryllupper", der introducerer de syv par for seerne, vises på TV 2 onsdag 13. og 20. november kl. 20.00.

"De 7 bryllupper" produceres af Selskabet.tv, og Public Service Puljen har givet udviklingsstøtte til projektet.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}