143 mio. kr. til at knække cancer

Det formidable resultat for Knæk Cancer har igen understreget, at initiativet er en stor succes, der skaffer masser af nye midler til forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Over 143 millioner var der indsamlet, da værterne i ”Knæk Cancer Live” takkede dan-skerne for en fantastisk opbakning til kampen mod kræft. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Knæk Cancer-ugen med oplysning, underholdning og indsamling mod kræft kulminerede lørdag aften på TV 2 med showet ”Knæk Cancer Live” og en samlet indsamling i løbet af hele Knæk Cancer-ugen på 143.820.928 kroner til Kræftens Bekæmpelse – et beløb, som igen er langt højere, end TV 2 og Kræftens Bekæmpelse havde turdet håbe på.

Sidste år skaffede Knæk Cancer fantastiske 102 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse. Med dette års resultat på over 143 mio. kr. har Knæk Cancer nået et af de højeste danske indsamlingsbeløb i nyere tid.

- Det er helt overvældende, og i Kræftens Bekæmpelse er vi dybt taknemmelige over den støtte til kræftpatienterne, som hele Danmark igen har vist, og som TV 2s medarbejdere har været med til at formidle. I hver eneste krog af Danmark har der været knoklet for at hjælpe. Alle de mange bidrag fra privatpersoner og virksomheder og alle former for aktiv indsats i de seneste uger har været med til at vise, at danskerne står sammen i kampen mod kræft, siger Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør, Leif Vestergaard Pedersen, og fortsætter:

Natasja Crone og Anders Breinholt var et af de fire værtspar i "Knæk Cancer Live".

- Med de mange millioner, som er samlet ind blandt danskerne, kan vi komme i gang med en masse påtrængende opgaver. Vi skal nu have blandt andet have undersøgt, hvordan vi kan få kirurgi i verdensklasse, blive bedre til at stille kræftdiagnoser og hvordan vi kan skabe højere livskvalitet efter kræften.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) ønsker tillykke med den flotte indsamling og siger:

- Resultatet viser et imponerende dansk sammenhold i kampen mod kræft, som hvert år er årsag til, at alt for mange mennesker forlader deres kære alt for tidligt. Jeg vil gerne sige en stor tak til de mange tusinder, der her til aften har bidraget med stort og småt.

Rasmus Seebach var en af de kunstnere, som optrådte i "Knæk Cancer Live" - og han donerede herudover en koncert med sit band, som indbragte 258.000 kroner til Knæk Cancer.

Knæk Cancer kommer igen i 2014
TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, glæder sig også over succesen med at gøre Knæk Cancer til en folkesag, som mange vil støtte, og med at vise oplysende programmer, der fortæller om sygdom, forskning, liv og håb.

- TV 2s programmer skal have betydning for danskernes liv og gøre danskerne klogere på deres egen hverdag. Knæk Cancer viser, at TV 2 med et varieret programudbud formår – på én gang - at oplyse om et alvorligt emne, inspirere, underholde og indsamle midler i imponerende stort omfang, så det kan gøre en betydelig forskel for kræftforskningen og for kræftpatienterne i Danmark. Det gør mig utroligt glad og stolt at være en del af, siger Anne Engdal Stig Christensen og fortæller, at Knæk Cancer kommer igen i 2014.

Programdirektøren understreger, at Knæk Cancer er resultatet af en fantastisk holdindsats fra medarbejdere hos produktionsselskaber, Kræftens Bekæmpelse og TV 2.

Peter Schmeichel var en af de mange kendte i "Knæk Cancer Live"s call-center, hvor der blev taget imod mindre, større og helt store bidrag fra private og virksomheder.

Herudover har Knæk Cancer fået stor opbakning fra sangere, musikere, komikere, skuespillere, politikere og tv-værter, ligesom der i fredagens og lørdagens call-centre sad et stort antal kendte danskere klar til at modtage opkald fra de mange seere, der ringede ind for at bidrage.

I løbet af ugen har en række TV 2-programmer bidraget stort til indsamlingen – ved konkurrencer, lotterier og opfordringer til støtte. Nogle de store bidrag kom fra ”Vild med dans”-seerne (over 35 millioner kroner) samt ”Go’ morgen Danmark”, ”Go’ aften Danmark” og Knæk Cancer-lotteriet (over 24 millioner kroner). En lang række virksomheder har ligeledes støttet Knæk Cancer med store beløb.

Både virksomheder og private kan stadig bidrage til indsamlingen. Læs mere på knækcancer.tv2.dk, hvor også en række private indsamlinger fortsætter i de kommende dage.

-------------------------

Læs flere artikler om Knæk Cancer 2013 her

Se trailer for Knæk Cancer her

Læs mere på Knæk Cancer på tv2.dk

Følg Knæk Cancer på Facebook her

Følg Knæk Cancer på Instagram her

Følg Knæk Cancer på Twitter her

 

 

 

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}