Lars Bennike hædret for sit arbejde

06. februar 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2s seerredaktør får ros og blomster for sit arbejde med at sikre færre fejl i nyhedsudsendelserne på tv.

KLF, Kirke & Medier uddeler hvert kvartal en buket til en mediepersonlighed, der gør en forskel for etik og kristendom i medierne. I dette kvartal går hæderen til seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike (th.), der modtog buketten fra FLF's generalsekretær, Mikael Arendt Laursen. (Foto: TV 2)

TV 2 seerredaktør, Lars Bennike, er blevet hædret af KLF, Kirke & Medier for sit arbejde med at sikre færre fejl i nyhedsudsendelserne på tv. Det sker i forbindelse med Lars Bennikes engagement i et nyt forskningsprojekt om troværdighed og fejl i medierne.

Lars Bennike har sammen med DRs lytter- og seerredaktør, Jacob Mollerup, og læsernes redaktør ved Politiken, Bjarne Schilling, søsat det nye forskningsprojekt i tæt samarbejde med lektor Mark Blach Ørsten fra Center for Nyhedsforskning på RUC og professor Anker Brink Lund fra CBS i København.

Resultaterne er endnu ikke færdiganalyseret, men tendensen er klart, at kilderne til nyhedshistorier oplever relativt flere fejl i tv-indslag end i artikler i dagblade og på nettet. En del af kilderne klager over fejl i navn og titel, men omkring ni procent af TV 2s og DRs kilder angiver desuden, at de også har fundet fejl i andre faktuelle oplysninger i de indslag, de medvirkede i.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og jeg håber, at TV 2 fremover vil gøre en ekstra og målrettet indsats for at mindske antallet af fejl, når den endelige rapport kommer her i løbet af foråret, siger Lars Bennike.

Uafhængig ankeinstans
En af seerredaktørens øvrige opgaver er at fungere som uafhængig ankeinstans i klagesager. Lars Bennike, der er ansat af TV 2s bestyrelse, skal bl.a. ”fremsætte kritik, afgive henstillinger eller i øvrigt fremsætte sin opfattelse af konkrete sager eller redaktionel praksis”, som det formelt hedder i stillingsbeskrivelsen.

- Fjernsynet er et møbel, der på flere måder fylder meget i mange danske stuer. Som seer kan man nogle gange blive helt arrig over noget, man ser i tv – det kender jeg da også fra mig selv. Min opgave er så i en del tilfælde at vurdere, om klagerne er berettigede – eller om det var i orden at bringe det pågældende program eller indslag, siger Lars Bennike og fortsætter:

- Som seernes redaktør skal jeg også i mange tilfælde vurdere, om TV 2 har behandlet de folk, der optræder på skærmen, fair og ordentligt. Det er en vigtig opgave. Men for mig er det også vigtigt, at sagerne har bred og almen interesse – altså at de er væsentlige og er med til at oplyse seerne om, hvad der foregår i samfundet.

Besøg seernes redaktør her:
https://sr.tv2.dk/

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}