
Bubber møder kræft-overlevere, der på Lanzarote får inspiration til at bruge motion og sport i deres kamp for at komme videre efter sygdommen.
Bubber tager til Lanzarote med 34 kræftpatienter, der hver især har kæmpet sig tilbage til livet og er klar til et nyt kapitel. Her med Luise og Bjørn (Foto: Jens Langhorn / TV 2).
Det er få af Bubbers mange tv-programmer gennem årene, der har gjort ham så taknemmelig og glad for livet og hverdagen, som den udgave af ”Danmark ifølge Bubber”, TV 2 sender torsdag 25. oktober kl. 20.50.
Her følger Bubber på 34 raskmeldte kræftpatienter i alderen mellem cirka 20 og 45 år, som tager på et ugelangt sports- og motionsophold på La Santa Sport for at få sport og motion ind i hverdagen efter at have kæmpet mod deres kræftsygdom i flere år.
- For os andre er det umuligt at forstå, hvad der sker med kroppen, når man har været alvorligt syg og meget afkræftet gennem mange måneder. Men deltagerne på Lanzarote, der er kommet gennem sygdommen, vil videre, og de har en indre styrke, som er imponerende. De vil fokusere på alt andet end kræften, og det er så livsbekræftende, siger Bubber og fortsætter:
- Da vi var færdige med optagelserne, var det med en fantastisk følelse hos mig af taknemmelighed over livet, familien og hverdagen. Jeg går ikke og skønner på, at jeg hver morgen kan stå op og gå, tale og smage, men sådan er livet ikke for alle. Og slet ikke for folk, der kæmper med en livstruende sygdom.
Halvandet års kemobehandling
En af hovedpersonerne i ”Danmark ifølge Bubber” er 25-årige Bjørn Morel, og han kender alt for godt den hverdag, hvor man ikke kan de ting, man tidligere kunne. Som 22-årig fik han konstateret blodkræft, og et par års sygdom og behandling – herunder næsten halvandet års kemobehandling – satte sine tunge spor.
- Jeg skulle lære at gå igen, og jeg vejede på et tidspunkt 48 kg. Det bliver bedre og bedre, og jeg kan nu arbejde et par dage om ugen på en skole for børn med autisme. Men jeg kæmper stadig med stor træthed og en utilregnelighed, som er svær at håndtere og forstå, fortæller Bjørn Morel, som også er i live, fordi han fik en knoglemarvstransplantation fra en tysk donor.
- Der mangler viden om og fokus på knoglemarvsdonation herhjemme. Der er alt for få danske donorer, selv om det er relativt enkelt at være knoglemarvsdonor – og livsvigtigt for især kræftpatienter, siger Bjørn Morel.
Motion og sammenhold
På Lanzarote oplevede Bubber, at opholdet både socialt og fysisk var et stort løft for deltagerne.
- De mærkede og oplevede deres egen krop igen, og de fandt ud af, at de kunne mere, end de selv troede. De havde et stærkt sammenhold, de grinede sammen, og de kunne snakke med andre, der 100 procent forstår, hvad de har været igennem, siger Bubber.
Læs flere artikler om Knæk Cancer her