"Den som dræber" i mediernes fokus

Pressemøde viste stor interesse for at høre om TV 2s kommende krimiserie ”Den som dræber” og for at møde seriens skuespillere.

Tre af hovedrolleindehaverne i "Den som dræber", Laura Bach, Jakob Cedergren (tv.) og Lars Mikkelsen. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)


Når TV 2 søndag 13. marts har premiere på den nye, danske krimiserie ”Den som dræber”, er det kulminationen på fire års forarbejde. Det er nemlig fire år siden, selskabet Miso Film henvendte sig til TV 2 og præsenterede ideen om en ny krimiserie i international kvalitet.

- Vi skylder TV 2 stor tak for at være med i denne investering i en af de største krimi-investeringer i Danmark i tv og film nogensinde.

Det sagde producent Peter Bose, Miso Film, på torsdagens pressemøde for
TV 2s nye, danske serie. Han har sammen med kollegaen Jonas Allen har cirka ti års knowhow og erfaring med produktion af skandinaviske og internationalt respekterede krimiserier som ”Wallander”, ”Beck” og ”Varg Veum”.

Ulrich Thomsen som Martin Høeg og Laura Bach som Katrine Ries Jensen i første afsnit af "Den som dræber".


Internationalt look og høj production value
Peter Bose sagde, at de danske seere får en krimiserie med internationalt look og høj production value.

- TV4 Sverige, TV 2 Norge og ZDF i Tyskland er med i finansieringen af ”Den som dræber”, der fra starten får en stor europæisk eksponering, og som efterfølgende er solgt til flere andre lande, sagde Peter Bose.

Jonas Allen understregede, at ambitionen med ”Den som dræber” har været at ”løfte krimiserien et nyt sted hen” og skabe en meget moderne serie, der både i format, indhold og udtryk matcher de allerbedste skandinaviske krimier.

Seriemord og et politimakkerpar
”Den som dræber” er baseret på originalidé af bestsellerforfatteren Elsebeth Egholm, som også talte ved pressemødet på Madklubben Steak i København.

Laura Bach som Katrine Ries Jensen og Carsten Bjørnlund som Nicklas Holst i krimiserien "Den som dræber".


- I lang tid hed serien NDK – forkortelsen for Ny Dansk Krimi – og den skulle handle om noget, vi ikke før har set i dansk tv eller i den danske kriminalhistorie: Seriemordere, som begår kriminalitet efter et mønster, og som har en særlig psykologisk profil, sagde Elsebeth Egholm og fortsatte:

- En anden grundtanke er, at vi har et politi-makkerpar: Den kvindelige betjent, Katrine spillet af Laura Bach, der også bruger følelser og forsøger at sætte sig i ofrenes sted, og den mandlige opdager, Thomas spillet af Jakob Cedergren, der forsøger at tænke som gerningsmanden.

Godt tre år efter, at hendes arbejde med idé og historie gik i gang, kunne Elsebeth Egholm lade sig invitere til visning af de to første afsnit. Og det var blevet ”fantastisk flot”, som hun sagde med ros til bl.a. Birger Larsen, der er seriens konceptuerende instruktør, ligesom han var på bl.a. ”Forbrydelsen”.

Titlen "Den som dræber" stammer i øvrigt fra straffeloven, hvor f.eks. § 237 lyder således: "Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid."


Se trailer for "Den som dræber" her.

----------------------------

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

17. september 2020

TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’

Link til TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’
17. september 2020

Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!

Link til Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!
17. september 2020

Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Link til Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Billede {0} af {1}