EM-håndbold på hjemmebane

På tirsdag indleder det kvindelige danske håndboldlandshold EM på hjemmebane. I dobbelt forstand. EM spilles nemlig i Aalborg og Herning og vises på hele Danmarks hjemmebane, TV 2.


December er fyldt med traditioner. En af dem er, at det kvindelige danske håndboldlandshold begejstrer danskerne ved en håndboldslutrunde. Således også i år, hvor Jan Pytlicks udvalgte fra 7.-19. december skal forsøge at spille sig helt til tops ved EM på hjemmebane.

En del af traditionen er også, at slutrunden kan ses på TV 2, hele Danmarks hjemmebane, som sender sit stærkeste EM-hold til Aalborg, hvor håndboldkvinderne spiller deres tre indledende gruppekampe mod Serbien, Rumænien og Spanien henholdsvis tirsdag 7. december, torsdag 9. december og lørdag 11. december.

- Kvindehåndbold på TV 2 i december er nærmest blevet en tradition på linje med familiejulekalenderen, og vi glæder os til endnu engang at tage seerne med til en kvindehåndboldslutrunde, som altid er en fest, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og tilføjer:

- TV 2|SPORTEN har et fantastisk hold til EM. Vores folk er de bedste, og vores dækning udstråler begejstring og en anerkendelse af, at en håndboldslutrunde er mere end sport. Det er derfor, der sidder mere end én million seere og ser Danmarks kampe - og det underbygger på bedste vis vores position som Danmarks største fællesskab. 

Det bedste hold
TV 2 åbner hver dag EM-studiet fra Gigantium. Her er Morten Ankerdal vært, mens han ved sin side har den tidligere landsholdsspiller Trine Jensen som ekspert. Lotte Griegel, der går glip af EM på grund af en skade, fungerer også som ekspert under slutrunden, som TV 2|SPORTENs faste kommentatorpar, Thomas Kristensen og Bent Nyegaard, lægger stemmer til. På sidelinjen er Stine Jørgensen klar til at få kommentarer fra det danske hold lige efter kampen.

Alle EM-kampe kan i øvrigt ses på TV 2 Sputnik, som man i øjeblikket kan få resten af året for kun 1 kr. Se hele sendeplanen her.

Efter det indledende gruppespil rykker de danske håndboldkvinder til Herning, hvor mellemrunden spilles fra 13.-16. december. Og forhåbentlig fortsætter den danske deltagelse i finaleweekenden 18.-19. december, hvor der spilles placeringskampe, semifinaler, bronzekamp og finale i multiarenaen i Herning.

Dansk-norsk paradedisciplin
EM i kvindehåndbold har i øvrigt udviklet sig til en dansk og norsk paradedisciplin, siden det første EM blev spillet i 1994. Danmark har vundet EM tre gange, mens Norge topper statistikken med fire europamesterskaber – og Ungarn har som eneste andet land vundet EM.

De seneste slutrunder har det dog knebent for de danske håndboldkvinder, der måtte nøjes med en 11. plads både i 2008 og 2006. Men der er også optimisme at hente i historiebøgerne – sidst, der blev spillet EM i Danmark, endte de danske håndboldkvinder nemlig øverst på sejrsskamlen.

Læs alt om den kommende EM-slutrunde på TV 2s EM-site.

----------

Deltag i TV 2s EM-managerspil på em.tv2.dk.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}