Nedtælling til TV 2s nye krimiserie

TV 2 er stolt over ”Den som dræber” – optagelserne er snart i hus, og seerne kan glæde sig til en ny, stor dansk krimi-thriller.

Hovedpersonerne i TV 2s nye krimiserie, "Den som dræber": Laura Bach, Jakob Cedergren, Lars Mikkelsen og Frederik Meldal Nørgaard. (Fotos: Per Arnesen)


Jakob Cedergren, Laura Bach og Lars Mikkelsen har hovedrollerne i den nye, store danske krimiserie ”Den som dræber”, der er baseret på et originalt univers skabt af bestsellerforfatteren Elsebeth Egholm. Birger Larsen er konceptuerende instruktør på TV 2s nye søndagskrimi, der har premiere søndag 13. marts 2011 klokken 20.00.

I disse dage optager TV 2 og Miso Film de allersidste scener til ”Den som dræber”. TV 2s nye krimiserie handler om jagten på den allermest frygtede af alle mordere, seriemorderen. Drabsafdelingen hos Københavns Politi er omdrejningspunktet, og da afdelingen pludselig står med en usædvanligt svær sag, indkaldes forstærkning til gerningsmandsprofileringen. Afdelingen efterforsker seriemordernes forbrydelser, der ofte handler om utraditionelle motiver og adfærdsmønstre.

Imponerende hold af talenter forenet
Vicepolitikommissær Katrine Ries (Laura Bach) er en del af det stærke hold, og da vi første gang møder hende, arbejder hun med en helt speciel sag, som kræver hjælp fra en specialist, psykiateren Thomas Schaeffer (Jakob Cedergren). Katrine er ung, ambitiøs og meget opsat på at fange morderne og opklare mysteriet bag deres gerninger. Indimellem går hun så grundigt til værks, at det minder mere om et personligt hævntogt frem for professionelt politiarbejde.

Katrine arbejder tæt sammen med sin chef og mentor, politiinspektør Magnus Bisgaard (Lars Mikkelsen), og hun er fast makker med den jævnaldrende kollega Molbeck (Frederik Meldal Nørgaard).

Laura Bach, Jakob Cedergren og Frederik Meldal Nørgaard i TV 2s nye krimiserie, "Den som dræber".

Listen over faste medvirkende tæller desuden Iben Dorner i rollen som Schaeffers kone og Lærke Winther som retsmedicineren Mia. Derudover vil seerne i løbet af serien møde bl.a. Stine Stengade, Ulrich Thomsen, Nikolaj Steen, Sarah Boberg, Kim Bodnia, Marie Askehave, Mille Dinesen, Carsten Bjørnlund, David Dencik og Alexandre Willaume m.fl.

- Fiktion er strategisk blevet en vigtigere og vigtigere del af det at være en stor tv-station, og god, dansk fiktion samler danskerne og skaber fællesskab. TV 2s fiktionsstrategi er under fortsat udvikling, og dette nye fiktionsprojekt - ”Den som dræber” - er en stor, bred, højspændings-krimiserie, vi er utroligt stolte af. Hovedpersonerne, makkerparret Katrine og Thomas, jagter seriemordere og fokuserer mere på, ”hvorfor morderen dræber” frem for ”hvem, der er morderen” og bringer således en afgørende psykologisk dimension ind i serien, siger TV 2s programchef, Keld Reinicke.

Erfarne folk står bag
Producenterne bag ”Den som dræber”, Jonas Allen og Peter Bose, har bl.a. været involveret i de svenske ”Beck”- og ”Wallander”-serier samt den norske ”Varg Veum”-serie og en række spillefilm, bl.a. ”Kandidaten”.

”Den som dræber” videreudvikler og nyfortolker den skandinaviske krimigenre, hvor de centrale nøgleelementer er stærke hovedkarakterer, menneskelig identitet og private underplots. Desuden har serien en varierende struktur og et stærkt, visuelt design og udtryk, som understreger både karakterer og stemning. Disse ingredienser giver de gennemarbejdede kriminalhistorier en substans og personlighed, der får filmene til at tale til både hjernen og hjertet.

”Den som dræber” er på i alt 10 afsnit og har premiere søndag 13. marts 2011 klokken 20.00. Handlingen i afsnittene hænger sammen to og to. Sideløbende med optagelserne til tv-serien, er der blevet lavet en spillefilm, der får biografpremiere i efteråret 2011. 

-----------------------------------

Se trailer for "Den som dræber" her.

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}