TV 2 og reklamerne

Reklamer blev folkeeje

Da TV 2 i 1988 begyndte at sende, fik danskerne samtidig landsdækkende tv-reklamer ind i stuen - og annoncørerne tog godt imod muligheden for at reklamere med høj effekt for deres produkter.

Antallet af uforglemmelige tv-reklamer, der har været sendt på TV 2, er lang – det samme er listen over de reklamer, danskerne elsker at hade.

Under alle omstændigheder har reklamerne på TV 2 givet danskerne noget nyt at snakke om. Noget nyt at have holdninger om. Noget nyt at være uenige om over aftensmaden eller til familiefesten. For de bliver set. Det fik man vished for fra 1992, da man elektronisk begyndte at måle danskernes seervaner.

TV 2s reklameomsætning er steget betydeligt gennem de fleste år, men skiftende økonomiske konjunkturer har også givet store udsving i TV 2s tv-reklameindtægter og bl.a. medført en betydelig omsætningsnedgang i finanskrise-året 2009.

Siden er reklameomsætningen vokset igen og har stabiliseret sig, og TV 2 har desuden igangsat en række nye initiativer på reklamemarkedet. I de seneste år er det især den digitale reklameomsætning, der har drevet væksten, og særligt Addressable TV - de målrettede reklamer på TV 2 PLAY - vil drive meget af væksten i de kommende år.

 

Billede {0} af {1}