Sport

Danmarks største sportsleverandør

Der er ikke noget, der samler nationen som store sportspræstationer. Om det er håndboldherrerne, der vinder EM, Bjarne Riis, der giver alle konkurrenterne baghjul i de franske bjerge, eller fodboldlandsholdet, der rammer den ”lige i røven” og vinder europamesterskabet.

Danskerne sidder klistret foran skærmen, hepper, jubler, bider negle og lader følelserne få frit løb, når sejren endelig er i hus. Gennem historien står der stor og direkte sport på mange af de allermest sete programmer på dansk tv.

Antallet af kanaler med sportstilbud er stort og har været voksende gennem årene, men situationen er fortsat den, at TV 2s hovedkanal – som prioriterer dækningen af de største danske og internationale sportsbegivenheder - er den største kanal, når det handler om, hvor danskerne vælger at se sport.

I 2020 stod TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X for mere end halvdelen af danskernes samlede sening af sport og sportsnyheder.

Hårdt arbejde, indsigt og mod til at turde

For TV 2s sportsredaktion kom denne placering ikke af sig selv, men skyldes hårdt arbejde, indsigt og mod til at turde. Mod til at søge heldet. Og held til, at Brøndby for mange år siden fik UEFA Cup-succes, at Tom Kristensen blev Le Mans-konge, og at Tour de France udviklede sig til et sommerhit.

På samme måde valgte TV 2s sportsredaktion i 1998 under vinter-OL i Nagano at transmittere curlingkampe i deres fulde længde. Idéen blev dødsdømt af curlingforbundets næstformand, TV 2s ekspert Tommy Stjerne Hansen, men seerne tog godt imod transmissionerne, og mange kan den dag i dag stadig huske Helena Blach Lavrsen.

De uforglemmelige fem gak gak-programmer med Morten og Peter er også produceret af TV 2s sportsredaktion og har siden premieren i 1991 haft et samlet seertal på mere end 25 millioner.

Men TV 2s sportsdækning har ikke kun vokset sig stor og stærk med begejstring og fascination. Sportsjournalistikken har altid været essentiel. Programmer som 'Sport i 2eren', 'Sport på tværs', det debatskabende sportsmagasin 'LPS' og en sportsnyhedsdækning, der også går kritisk til værks, har kendetegnet sportsdækningen på TV 2s hovedkanal.

TV 2 SPORT har fokus på danske rettigheder
- TV 2 SPORT X på internationale stjerner

I 2014 konkluderede TV 2, at der ville være plads i markedet til en sportskanal med fokus på danske rettigheder, live, events og journalistik. TV 2 erhvervede eksklusive rettigheder til dansk håndbold, dansk ishockey, dansk basketball og dansk DTC-motorsport. TV 2s sportskanal vil også dække de store events som OL, EM og VM i fodbold, slutrunder i håndbold, internationale cykelløb og mange flere sportsbegivenheder.

Tv-distributørerne har taget godt imod TV 2 SPORT, der derfor åbnede i begyndelsen af 2015 som den danske sportskanal med størst udbredelse. 300.000 danskere så med på kanalens første transmission – det højeste seertal på en rendyrket sportskanal i tre år.

Allerede i sit første år var TV 2 SPORT den mest sete blandt de rene sportskanaler, og den position er fastholdt lige siden.

En ny TV 2-sportskanal – der har navnet TV 2 SPORT X – blev født i januar 2020 som en tv-kanal på streamingtjenesten TV 2 PLAY, men kan også ses hos de største tv-distributører. TV 2 SPORT X har fokus på internationale stjerner og rettigheder, især spansk og italiensk fodbold, ATP- og Wimbledon-tennis, NBA-basketball, X Games og skiskydning. Kanalen vil også sende VM-atletik, VM i alpint og langrend samt visse kampe fra VM-ishockey og WTA-tennis.

Nye fodboldrettigheder
I 2020 har TV 2 erhvervet en række store fodboldrettigheder, som vil blive vist på flere af TV 2s kanaler og på TV 2 PLAY. Fra sommeren 2022 og seks år frem er TV 2s hovedkanal igen hjemmebane for det danske herrelandshold i fodbold, og sammen med DR dækker TV 2 VM-fodbold-slutrunderne 2022 og 2026 samt EM i fodbold i 2024 og 2028.

I samme periode har TV 2 rettighederne til op imod 1.200 VM- og EM-kvalifikations-, Nations League- og venskabskampe i fodbold, og disse kampe uden dansk deltagelse kan vises på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. 

TV 2 har også erhvervet rettighederne i årene 2021-2025 til de europæiske klubturneringer UEFA Europa League og UEFA Conference League, som vil bliv vist på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Billede {0} af {1}