Nyheder

TV 2s nyhedsredaktion står ikke alene bag nyhedsudsendelser, men også f.eks. det prisbelønnede 'Korrespondenterne' (billedet), kriminalmagasinet 'Station 2' samt dækning af f.eks. valg og aktualitet.

TV 2s nyhedsredaktion står ikke alene bag nyhedsudsendelser, men også f.eks. det prisbelønnede 'Korrespondenterne' (billedet), kriminalmagasinet 'Station 2' samt dækning af f.eks. valg og aktualitet.

Størst på nyheder

Det begyndte med kritik og lave seertal - men NYHEDERNE og TV 2 NEWS er vokset til at blive den klart største leverandør af tv-nyheder til danskerne.

TV 2 Nyhederne indledte i 1988 med at sende sin nyhedsudsendelse kl. 19.30 – samtidig med TV AVISEN på DR. Tre måneder efter starten skiftede TV 2 Nyhederne sendetidspunkt fra klokken 19.30 til klokken 19.00 og skabte en mere livlig og bedre fortalt nyhedsudsendelse med andre vinkler, end danskerne var vant til.

Det virkede. Seertallene steg, og allerede to år senere var NYHEDERNE 19.00 landets mest sete landsnyhedsudsendelse. Det var tilfældet indtil 2012, hvor TV AVISEN flyttede sendetidspunkt, og DR1 fik succes med en større programomlægning i primetime.

Når danskerne ser nyheder på tv, foregår det på især TV 2, DR1 og TV 2 NEWS. Mere end 70 procent af den landsdækkende og regionale tv-nyhedssening foregår på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 Regionerne. TV AVISEN 21.00 er sammen med Regionalprogram 19.30 og NYHEDERNE 19.00 Danmarks mest sete nyhedsudsendelser.


Tættere på danskerne - og samarbejde med regionerne

NYHEDERNE på TV 2 har siden starten haft en ambition om at komme tættere på danskerne. Placeringen midt i landet gjorde det logistisk nemmere, men grundpillen har hele vejen igennem været et tæt samarbejde med TV 2s otte regionale tv-stationer, TV2 Nord, TV MIDTVEST, TV 2 ØSTJYLLAND, TV SYD, TV 2 Fyn, TV2 ØST, TV 2 Lorry og TV 2/Bornholm.

Samtidig har TV 2 Nyhederne forstærket sin kontakt med seerne, så de nemt kan indgive forslag til nyhedshistorier fra deres egen verden, eksempelvis via mailadressen 1234@tv2.dk.


Fra én til 16 daglige landsnyhedsudsendelser

Udviklingen på tv-nyhedsområdet tog for alvor fart, da TV 2 1. december 2006 åbnede Danmarks første og eneste 24-timers-nyhedskanal TV 2 NEWS.

TV 2 NEWS fik sit første gennembrud ved dækningen af rydningen af Ungdomshuset i København i begyndelsen af 2007, og helt afgørende for TV 2 NEWS' fremgang var den tætte dækning og intense politiske debat på kanalen i forbindelse med folketingsvalget i 2007.

Siden har TV 2 NEWS øget sin udbredelse og sening voldsomt - også selv om DR på et tidspunkt etablerede en nyhedskanal (DR Update), som siden blev lukket uden at være blevet en betydende aktør på tv-nyhedsområdet.

Igennem årene har antallet af nyhedsudsendelser på TV 2s hovedkanal udviklet sig voldsomt. Fra at sende én nyhedsudsendelse om dagen til i dag at sende nyheder op til 16 gange dagligt og op til 99 gange om ugen – den første klokken 04.00 og den sidste klokken 21.30.

TV 2 udbygger løbende nyhedsuniverset på TV 2 PLAY med målet om at skabe Danmarks mest dynamiske nyheds- og sportsunivers på tjenesten. Det er også på TV 2 PLAY, at TV 2s nyhedstilbud til den yngre målgruppe, TV 2 ECHO, kan tilgås. TV 2 ECHO er også i kontakt med den unge målgruppe via TV2.DK, Facebook, Instagram og YouTube.

Billede {0} af {1}