TV 2 og regionerne samler kræfterne på Christiansborg

Betina Bendix - direktør for TV SYD og ordførende direktør for TV 2 Regionerne. (Foto: TV SYD)

TV 2 Nyhederne og TV 2 Regionerne forstærker samarbejdet – nu også om den politiske dækning.

TV 2 og TV 2 Regionerne udvider igen det samarbejde, som i de seneste år løbende er blevet styrket. Denne gang udvides samarbejdet på Christiansborg, hvor TV 2s politiske redaktion vokser og geares til at levere politisk dækning til de syv TV 2-regioner – alle regioner bortset fra TV 2 Lorry – som er med i samarbejdet.

TV 2 Regionerne har i de senere år udvidet den samlede nyhedsdækning i de regionale ”vinduer” på TV 2s hovedkanal og på TV 2 Regionernes egne 24-timers-kanaler. Den omfattende nyhedsdækning af lokale og regionale forhold kræver jævnligt politisk stillingtagen fra ministre og fra regionalt valgte folketingsmedlemmer.

- De landsdækkende medier har særligt fokus på de 20 mest kendte folketingsmedlemmer, men der er flere end 150 andre folketingsmedlemmer, der er valgt lokalt og regionalt, og som TV 2 Regionerne også følger. Det er en af vores opgaver via bl.a. Christiansborg-redaktionen, så vælgerne har bedst muligt kendskab til de lokale folketingsmedlemmer, når de går til stemmeurnerne, siger direktør Betina Bendix, TV SYD, der er ordførende direktør for TV 2 Regionerne.

De syv TV 2-regioners dækning fra Christiansborg er tidligere sket fra eget kontor, hvor to politiske journalister hjemmehørende hos TV ØST leverede politisk dækning. Nu slår TV 2 Regionerne ressourcerne sammen med TV 2 Nyhedernes og TV 2 NEWS’ politiske redaktion, og TV SYD-direktøren glæder sig over, at både TV 2 og TV 2 Regionerne har vist stor fleksibilitet for at få denne løsning til at falde på plads.

- Det redaktionelle fællesskab med de dygtige kolleger på TV 2s politiske redaktion giver samarbejdet store perspektiver. Den regionale politiske dækning fra Christiansborg vil få stor gavn af TV 2-fællesskabet i forhold til at skaffe kilder, nyhedshistorier og give sparring, ligesom vi fortsat kan gøre brug af analyser fra TV 2s politiske redaktør, Anders Langballe, og hans kolleger, siger Betina Bendix.

TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Bedre udnyttelse af viden og kompetencer
Hos TV 2 glæder nyhedsdirektør Mikkel Hertz sig over det stadig tættere samarbejde med regionerne, der bl.a. baner vej for ansættelsen af yderligere to politiske reportere på TV 2-redaktionen.

- Styrkelsen af TV 2s politiske redaktion og den nye samarbejdsmodel for politisk dækning vil sikre bedre udnyttelse af den viden og de stærke kompetencer, vi har på TV 2s politiske redaktion, som i forvejen er den stærkeste og mest toneangivende herhjemme. Det her samarbejde bliver både en gevinst for seere og brugere over hele landet, som får en stærk og kvalificeret politisk dækning, og for TV 2 Regionerne og TV 2, siger Mikkel Hertz.

Det nye samarbejde i TV 2-familien og den nye Christiansborg-dækning markeres ved en reception fredag 7. april, hvor bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler.