Tour-spænding fra første uge

Danske Michael Valgren er kommet i samme båd som Alberto Contador og resten af Team Tinkoff-Saxo, der her ses under holdpræsentationen i Utrecht. Valgrens utvetydige rolle er at hjælpe Contador til at vinde årets Tour. (Foto: Kim Ludbrook / Scanpix / TV 2)

Danske Michael Valgren er kommet i samme båd som Alberto Contador og resten af Team Tinkoff-Saxo, der her ses under holdpræsentationen i Utrecht. Valgrens utvetydige rolle er at hjælpe Contador til at vinde årets Tour. (Foto: Kim Ludbrook / Scanpix / TV 2)

03. juli 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

Lørdag begynder Tour de France, og TV 2s erfarne kommentator Dennis Ritter forudser spænding og dramatik allerede i første uge.

Årets Tour de France begynder lørdag i Utrecht i Holland, og TV 2s hold med Jørgen Leth, Rolf Sørensen, Claus Elming og Dennis Ritter er på plads i den hollandske by parate til at kommentere og rapportere fra verdens hårdeste cykelløb som i år byder på en særdeles varieret rute og en hård duel mellem især fire ryttere, der alle kan vinde løbet.

Brosten og masser af bjerge
Det særlige ved ruten i år, er, at der er en del brosten og masser af bjerge, der med garanti vil sætte favoritterne på en hård prøve. Løbet starter med en enkeltstart i Utrecht, og på fjerde etape, hvor rytterne er i Frankrig, skal de forcere syv af de vanskelige brostensstykker, de såkaldte pavéer, der indgår i forårsklassikeren Paris-Roubaix.

Se en af trailerne for årets Tour de France på TV 2 nedenfor.

- Jeg forudser en ekstra spændende og udfordrende første uge. Arrangørerne har lagt en masse små skarpe stigninger ind på det, der ikke er bjergetaper, og det bliver rigtig spændende og interessant at se. Og så er der jo brosten igen. Det er nogle svære brostensstykker, men de har lavet dem fornuftigt, så rytterne kører dem fra den side, hvor det går mest op ad bakke. Det betyder, at der er lidt mindre hasard med rytternes helbred – og lidt mere cykelløb. Nogle ryttere vil tabe tid, nogle vil punktere, og nogle vil sikkert også styrte, men det bliver ikke det der rene ragnarok, som det ellers kan være på brosten, siger Dennis Ritter og fortsætter:

- I år har de også lagt en enkeltstart for hold ind på niende etape, hvilket er helt usædvanligt. Det kan godt give problemer for nogle hold. For jo flere ryttere du har mistet, jo sværere er det at køre et godt holdløb. I og med at det er helt fremme på niende etape, kan nogle af holdene godt være nede på 6-7 mand, specielt når de inden har kørt på brosten. Der kan man pludselig være meget sårbar som hold. 

Læs mere: Tour de France 2015 - en kæmpe gyser

Op ad Alpe d'Huez på tyvende etape
Som altid skal der både køres i Pyrenæerne og i Alperne, og i år er der syv bjergetaper (ud af 21 etaper i alt) og heraf fem, der slutter i højderne, blandt andet klassikeren Alpe d'Huez som rytterne først skal køre op ad på den 20 etape. Det betyder, at årets Tour de France kan ende med først at blive afgjort i Alperne – ja måske først på Alpe d'Huez?

- Alperne og den sidste uge er meget bjergtung. Det er klart her, det hele bliver sat på plads. Først og fremmest bliver der nogle helt spektakulære etaper rent tv-mæssigt. Der er den nye stigning, som hedder Mont Vernier, det er en stigning, hvor der er 18 hårnålesving på tre kilometer. Det er et fantastisk sted at se, og jeg glæder mig helt vildt til helikopter-billederne. Og så er der den 20. etape, som de har måttet lave om på grund af en tunnel ved foden af Alpe d'Huez, der er faldet sammen. Men etapen er ikke blevet mindre svær på grund af det – snarere tværtimod! Det er en kort, meget koncentreret etape, hvor dem, der er bagud på tid godt tør angribe lige fra start. Det er overskueligt for dem, og det betyder, at etapen dagen før Paris rummer muligheden for at være en potentiel underholdningsbombe. 

Det danske islæt
Også i år er der danske ryttere, som skal køre Tour de France. Det gælder Jakob Fuglsang, Lars Bak og senest Michael Valgren.

- Jakob Fuglsang meldes i bedre form end nogensinde. Han har tabt sig nogle kilo og arbejder med en ny træner. Det lover rigtig stærkt. Sidste år kunne han være havnet på podiet og have fået nogle dage i førertrøjen, hvis han ikke var væltet på grund af den der dunk, der blev smidt på en nedkørsel, siger Dennis Ritter og fortsætter:

- Lars Bak får den rolle, han altid har haft. Han skal hente udbrud for André Greipel. Lars Bak er sikkerheden selv, han har bare det høje niveau og er nærmest altid den første, som bliver udtaget på Lotto-Soudal. De ved, hvor de har ham.

- Endelig er der Michael Valgren, som jeg håber danskerne vil glæde sig over at se på den helt store scene, for han er simpelthen så stærk en cykelrytter. Han er ikke et naturtalent, men en mand der har arbejdet sig til det. Han har på kort tid bevæget sig længere op i hierarkiet på det hold, end nogen turde drømme om, og er fuldstændig inde i varmen hos Alberto Contador, som han nu skal hjælpe til sejr, siger Dennis Ritter.

Følg med i sommerens store sportsbegivenhed Tour de France på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY, tv2.dk, TV 2 Cykelcenter app og på TV 2s platforme på de sociale medier fra 4. juli. 1. etape sendes med optakt til etapen fra kl. 13.00 lørdag 4. juli.

Billede {0} af {1}