Puk Elgård: 'Vi måtte smide al forfængelighed overbord'

Puk Elgård, hendes kæreste Lothar Friis og deres fælles søn Robin er på rejse i USA i 'Langt ude på prærien'. Her ses de sammen med Lothars gode veninde Helen (yderst til højre), der skal velsigne deres rejse og hendes mand Hal. (Foto: Henrik Vandal / TV 2)

Puk Elgård, hendes kæreste Lothar Friis og deres fælles søn Robin er på rejse i USA i 'Langt ude på prærien'. Her ses de sammen med Lothars gode veninde Helen (yderst til højre), der skal velsigne deres rejse og hendes mand Hal. (Foto: Henrik Vandal / TV 2)

28. september 2015;
Af: TV 2 Kommunikation

Seerne får nu mulighed for at komme tæt på Puk Elgård og hendes familie samt opleve USA fra en anderledes vinkel, når TV 2 viser 'Langt ude på prærien'. I den nye programserie følger vi familien på rundrejse til USA.

Tv-værten Puk Elgård og den tidligere jægersoldat Lothar Friis har dannet par i 14 år, og tiden er gået med børn og arbejde. Nu gør de det, de fleste drømmer om.

I to måneder trækker de stikket på hverdagen og tager sønnen Robin med på familierejse rundt i USA. De er optaget af indianerkultur og rejser langt ud på prærien med deres fælles søn for at opleve alt, hvad de kan komme til, og for at prøve at være sammen på en ny måde. Det bliver en tur, som ender langt mere skæv og skør, end de nogensinde havde regnet med. I seks programmer, der sendes mandage kl. 20.50, kan TV 2s seere komme med på den vilde rejse.

 - Den største oplevelse var at lukke døren til vores hus i Hareskoven og tage på eventyr. At lade hverdagen blive tilbage, finde nysgerrigheden frem og tage ud i verden. Lothar og jeg har rejst rigtigt meget hver for sig, men aldrig rigtigt som familie. På turen var det utroligt rørende at se, hvordan Robin kastede sig ud i alle udfordringer. Det var en lakmusprøve for os som forældre, og det var en prøve, som jeg synes, vi bestod. Han er en god dreng. Det gør mig meget glad, siger Puk Elgård.

Se trailer nedenfor.

Op og ned af hinanden 24 timer i døgnet
I hverdagen hjemme i Danmark har alle travlt med hvert sit, men når man rejser sammen, kommer man tæt på hinanden - og det kan give spændinger undervejs. Men selvom det var nyt for familien at rejse sammen på denne måde, gik det fint, og det er Puk Elgård stolt over.

- Det var vildt, det var spændende, og det var udfordrende at rejse sammen på den måde. Vi var sammen i døgndrift. Vi boede sammen. Kørte bil sammen. Sov sammen. Delte telt. Vi var op og ned af hinanden 24 timer i døgnet. Det var en stor udfordring, men jeg er stolt over den måde, som vi klarede det på. Folk har revet hovedet af hinanden for mindre. Lothar har tre børn fra tidligere forhold, og de kom på besøg. Det var meget vigtigt for os, at de også blev en del af oplevelsen, siger Puk Elgård. 

Pytmaver og lange tasker
Selvom Puk Elgård har lavet meget tv, var det noget nyt for hende og familien at lukke seerne med ind i privatsfæren og blive filmet på deres private rejse.

- Det var vigtigt for mig at skærme Robin af så meget som muligt, så han kunne få slappet af undervejs. Når man er på optagelser, skal man have en stor tålmodighed og disciplin. Det er en udfordring, når man er 12 år og nogle gange har hjemve, siger Puk Elgård og fortsætter:

- Personligt synes jeg, det var meget grænseoverskridende at blive fulgt af et kamera som mor og som kæreste frem for for som tv-vært. Det var nyt for mig. Men efter 20 år, hvor jeg har placeret andre i den situation, var det meget lærerigt for mig at prøve det selv. Vi måtte smide al forfængelighed overbord. Vi er en almindelig familie, og alle de udfordringer, vi har, vil de fleste familier kunne genkende. Vi har pytmaver og lange tasker, og vi ligner resten af Danmark. Jeg er træt af alle de idealer, vi hele tiden skal leve op til, og så må man jo selv tage skridtet og vise, at vi står ved os selv, som vi er. På godt og ondt. Mit håb er, at udsendelserne vil inspirere andre familier til at rejse og være sammen på en anden måde, siger Puk Elgård. 

Familien er på besøg i Yellowstone Nationalpark, hvor de møder en af verdens førende eksperter i at aflæse dyrespor, den 61 årige Jim Halfpenny, der skal hjælpe dem med at finde spor fra ulve. (Foto: Henrik Vandal / TV 2)

Synge til ånderne og trutte i konkylier
I første program er de i New Mexico, hvor de møder Lothars gode veninde Helen, som skal velsigne deres tur. Hun er, hvad indianerne kalder ceremonimester og lever et spirituelt liv som hvid indianer i pagt med naturen. Familien bliver inviteret med til en svedhytte-ceremoni, hvor de skal synge til ånderne og trutte i konkylier. En oplevelse, der er noget af en udfordring for den jordbundne Puk.

I det hele taget er indianerkultur og spiritualitet gennemgående for familiens tur gennem USA, og de mange oplevelser med omdrejningspunkt i Amerikas oprindelige befolkning skyldes, at det er noget, der både optager Puk Elgård og Lothar Friis. Det er en fælles interesse, de har.

- Lothar og jeg er begge søgende mennesker. Vi er hver især vokset op under svære forhold, og så leder man jo efter et holdepunkt. Indianernes visdom ligger lige til højrebenet. Lothar har før udfordret sig selv under forskellige indianerceremonier, men det var første gang, jeg skulle prøve det. I hverdagen har vi meget forskellige interesser, så det var rart at være fælles om noget, siger Puk Elgård.

Billede {0} af {1}