Nye udenlandske dokumentarer

30. december 2008;
Af: TV 2 Kommunikation

Dokumentar om bl.a. bevæbnede børn, forbudt kærlighed mellem søskende og kræsne børn.

Det engelske dokumentarprogram "Bevæbnet til mælke-tænderne" følger en række forældre, som gør alt for, at kærligheden til krudt og kaliber skal gå i arv til deres børn.

TV 2 sender i de første uger af januar en række nye udenlandske dokumentarprogrammer, og her tages bl.a. fat på emner som børn, der skyder med skarpt, forbudt kærlighed mellem søskende og sygeligt kræsne børn.

Bevæbnet til mælketænderne"
Mandag 5. januar sender TV 2 BBC-dokumentaren "Bevæbnet til mælke-tænderne" (originaltitel "Young Guns") om små børn, der skyder med skarpt.

Selv om de fleste andre lande i den vestlige verden undrer sig over USA's meget liberale våbenlovgivning, er der intet, der tyder på, at amerikanerne har tænkt sig at opgive retten til at eje og bruge skydevåben.

Det engelske dokumentarprogram følger en række forældre, som gør alt for at kærligheden til krudt og kaliber skal gå i arv til deres børn. På skydebaner rundt om i USA møder vi fædre og mødre, der træner småbørn i at bruge skydevåben af forskellig art, også selv om børnene ikke alle sammen virker lige interesserede.

Camilla Carr og Jon James tog til Tjetjenien for at gøre en forskel, men opholdet forvandlede sig til et mareridt.

"Fra paradis til helvede"
Senere samme aften tager TV 2 hul på en ny doku-mentarserie under titlen "Fra paradis til helvede". Dokumentarserien benytter sig af skuespillere til at rekonstruere de medvirkendes barske historier, og det første program handler om et års mareridt i Tjetjenien.

I 1997 rejste Camilla Carr og Jon James til det krigshærgede Tjetjenien for at oprette et center for hjemløse børn i hoved-staden Grosny. De ankom med de bedste intentioner, men deres drøm om at gøre en forskel forvandlede sig til et mareridt.

Inden længe var de blevet taget til fange af skrupelløse kidnappere. I løbet af det år, Camilla og Jon var i kidnappernes varetægt, var tortur og voldtægt en del af den grusomme hverdag.

Den britiske serie "Krop umulig" sætter fokus på en række forskellige lidelser, som folk kvier sig ved at diskutere med deres egen læge.

"Krop umulig!"
Tirsdag 6. januar sender TV 2 det første af fire programmer under titlen "Krop umulig!", hvor seerne igen kan møde lægerne fra den populære serie "Pinlige lidelser".

I "Krop umulig!" tager lægerne på turné rundt i Storbritannien for at hjælpe en masse mennesker, der går og slås med dårligdomme, som de hellere vil leve med end vise til deres egen læge. Lægerne opstiller deres mobile klinik i Leeds, nærmere bestemt på byens travleste forretningsgade, Briggate, og det varer ikke længe, før der er kunder i biksen. 

Seerne kan bl.a. møde Kali, der lider af udslæt, David, som har været på slankekur, uden at hans hud har opdaget det, og Christopher, der frygter, at han ikke kan leve op til sin kommende hustrus forventninger på bryllupsnatten.

Charlotte fra New Zealand.

"En babys kamp for livet"
Senere samme aften sendes den barske beretning "En babys kamp for livet" om den lille Charlotte fra New Zealand, der var syv måneder, da hun første gang rejste sig op ved hjælp af sine hænder.

Det blev sidste gang, hun var i stand til at bruge sine lemmer, for umiddelbart efter blev hendes lille krop inficeret af den frygtede og dødsensfarlige meningokok b-bakterie.

For at redde hendes liv måtte lægerne amputere hendes arme og ben.

Dokumentarprogrammet fortæller Charlottes historie og følger hendes og forældrenes kamp for at komme tilbage til livet og for en værdig fremtid.

Da Patrick Stuebing og Susan Korolewski mødtes, var det kærlighed ved første blik. Patrick, der blev bortadoteret som spæd, sporede sin biologiske mor og fandt samtidig sit livs kærlighed. Problemet er bare, at Susan er Patricks søster.

"Brødre og søstre - forbudt kærlighed"
Onsdag 7. januar sender TV 2 den britiske dokumentar om incest, "Brødre og søstre - forbudt kærlighed".

Da Patrick mødte Susan første gang, var de umiddelbart tiltrukket af hinanden, og i dag har de fire børn sammen. Deres historie er imidlertid ikke nogen helt almindelig kærligheds-beretning, for Patrick og Susan er bror og søster.

Patrick blev bortadop-teret som spæd, men som voksen opsøgte han sin biologiske mor og fandt samtidig sit livs kærlighed i lillesøsteren Susan. Da moderen døde, indledte Patrick og Susan et forhold, som siden har vakt bestyr-telse - både i Tyskland, hvor de bor, og i resten af verden.

Foreløbig har Patrick tilbragt to år bag tremmer, fordi det ifølge tysk lov er forbudt at have sex med sin søster, og tre af parrets børn er blevet fjernet. De to søskende er gået til højesteret for at få lov til at blive sammen, men hvis de taber sagen, ryger Patrick tilbage i fængsel, og de må samtidig give afkald på det sidste barn.

"Jagten på den perfekte vagina"
Tirsdag 13. januar sender TV 2 Channel 4-dokumentaren "Jagten på den perfekte vagina" -   plastikkirurgernes nye yndlingsoffer.

I årevis har kvinder kunnet ændre deres fysiske fremtoning med brystforstørrelser, brystreduktioner, fedtsugninger, laserpeeling, botox-injektioner og meget andet. Nu er turen tilsyneladende kommet til et område af kvindekroppen, der almindeligvis ikke stilles stil skue i fuld offentlighed.

To ud af tre britiske kvinder synes, at deres vagina er direkte grim, men det er der råd for. I de senere har et stadigt stigende antal kvinder valgt at benytte sig af plastikkirurgernes tilbud om kosmetiske indgreb, og nu har tv-journalist Lisa Rogers besluttet sig for at se nærmere på fænomenet. Og hun går så tæt på, at hun efter at have overværet en operation er overbevist om, at hun aldrig selv skal under kniven i skønhedens tjeneste.

"Mit, dit og vores hoved" følger de siamesiske tvillinger Mohammed og Ahmed Ibrahim, som tager turen til Medical City Dallas Hospital i USA for at bliver opereret.

"Mit, dit og vores hoved"
Onsdag 14. januar sender TV 2 dokumentaren "Mit, dit og vores hoved" om adskillelsen af to siamesiske tvillinger, Mohammed og Ahmed Ibrahim fra Kairo i Egypten, der blev født med sammenvoksede hoveder.

Deres læge sendte billeder af drengene til doktor Kenneth Salyer i Dallas, Texas, som er en af verdens førende kirurger, når det gælder deforme kranier.

Han sagde ja til at påtage sig den risikable operation, der skulle skille de to drenge, og hentede tvillingerne til USA.

Dokumentarprogrammet følger Mohammed og Ahmed både før, under og efter operationen, der varede i 34 timer og involverede ikke færre end 60 læger og sygeplejersker.

Bobby Green (forrest) er to år og nægter at spise andet end yoghurt, cornflakes og chokolade-knapper. Hans forældre er fortvivlede og aner ikke deres levende råd, men det gør de på The Feeding Clinic ved børnehospitalet i Birmingham.

"Mit barn er sygeligt kræsent"
Torsdag 15. januar handler det om junior, der nægter at spise, i ITV-dokumentaren "Mit barn er sygeligt kræsent".

De fleste børn har noget, de ikke kan lide og ikke vil spise, men det er de færreste, der har så alvorlige spiseforstyrrelser, at deres forældre er på fortvivlelsens rand og må have professionel hjælp.

I programmet kan seerne bl.a. møde Aaron på fire år, som aldrig har spist et almindeligt måltid mad. Han lever af otte flasker babymælk om dagen og en yoghurt i ny og næ. 12-årige Rachel lever bogstavelig talt af chokolade - kogechokolade til morgenmad, chokolade-fingre til frokost og chokolade-stjerner til aften. Og Bobby på to år lever af yoghurt, cornflakes og chokoladeknapper.

De tre børn er alle patienter på The Feeding Clinic ved børnehospitalet i Birmingham, der er et af de eneste steder, som har specialiseret sig i at behandle børn med alvorlige spiseproblemer. 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}