Når tv-dokumentaren reflekterer hele livet

Fra TV 2s dokumentarserie 'Mit livs konfirmation', der sendes tirsdag 10. april og tirsdag 17. april. (Foto: Plus Pictures / TV 2)

Fra TV 2s dokumentarserie 'Mit livs konfirmation', der sendes tirsdag 10. april og tirsdag 17. april. (Foto: Plus Pictures / TV 2)

10. april 2018;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2-dokumentarer skal være med til at skabe refleksioner om de begivenheder, som fylder i vores daglige liv. Serien ’Mit livs konfirmation’ er det helt aktuelle eksempel på TV 2-dokumentar om alt det, vi deler.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Forårets mange konfirmationer er en del af Danmarks kristne kulturarv, og ritualet har stor betydning for de unge og deres familier. I TV 2s nye dokumentarprogrammer ’Mit livs konfirmation’, der sendes tirsdag 10. april og tirsdag 17. april, er konfirmationen den skelsættende ramme, hvorigennem tv-serien portrætterer en generation med både en fortid, som kan fortolkes, en nutid med talrige relationer og en fremtid, der giver anledning til mange tanker. En generation med både glæder, sorger og udfordringer.

- På TV 2 har vi stort fokus på dagsordensættende dokumentarer som f.eks. ’Moskeerne bag sløret’ og senest ’De misbrugte filmbørn’, og samtidig vil vi gerne udvikle genren med nye fortælleformer, som vi for eksempel har gjort med ’En fremmed flytter ind’ og den aktuelle ’Drabet uden lig’. Herudover har vi en fin tradition for dokumentarer, som sætter tilværelsens store dilemmaer, glæder og udfordringer til debat, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

- ’Mit livs konfirmation’ er en rigtig TV 2-serie, som fortæller om konfirmationen og overvejelserne hos unge og deres forældre i fem vidt forskellige familier – fra land og by og i forskellige samfundslag. Konfirmation handler om at fejre vores børn og den udvikling, de gennemgår, og det er et emne, vi stort set alle sammen har til fælles. ’Mit livs konfirmation’ er et smukt eksempel på TV 2s fokus på ’alt det vi deler’.

- Og så har TV 2 jo født ’Årgang 0’, som er den vel nok største fortælling på dansk tv nogensinde om livet i børnefamilier i forskellige dele af samfundet. Den fortælling vil vi gerne bygge videre på med nye dokumentar-initiativer, siger Lotte Lindegaard. 

Læs mere om ’Mit livs konfirmation’ her.

TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Nuancer og nedbrydning af fordomme
Konfirmationen er kendetegnet ved glæde og forventninger. Men også tilværelsens store sorger og dilemmaer er en del af TV 2s dokumentarudbud. De seneste år har TV 2 blandt andet sat fokus på, hvad det gør ved et ægteskab, når en ægtefælle bliver ramt af en pludselig, alvorlig sygdom – f.eks. i den flere gange prisvindende dokumentar ’Dem vi var’.

- Dokumentarerne ’Da Aage forsvandt’ og ’Rita og Aages sidste dans’ satte fokus på demens og gav anledning til omfattende debat om livet med et demensramt familiemedlem. I 2018 bruger TV 2 igen en uge på demens med nye dokumentarer, som blandt andet følger børn, der vokser op med en Alzheimer-ramt forælder, siger Lotte Lindegaard.

TV 2-dokumentarer har gennem de senere år også sat børn og familieliv i centrum, og det fortsætter i 2018. I en kommende dokumentarserie følger TV 2 en gruppe børn, der er opvokset i fattigdom og under svære vilkår, men som på trods af deres vanskelige opvækst formår at skabe et godt voksenliv.

TV 2 giver også et stærkt og rørende indblik i livet for børn med meget sjældne sygdomme i en ny dokumentarserie, mens det handler om refleksioner over ungdomsliv og familieliv, når TV 2 i en kommende serie følger unge på Herlufsholm Kostskole.

- Vi har en meget stor fællesmængde af emner, der optager os, og som vi har brug for at dele og tale med hinanden om. Jeg synes, vi lykkes, når tv-dokumentar folder tilværelsen ud og formår at gøre livet mere nuanceret. Og det bliver for alvor interessant, når vi kommer bag facaden og kan nedbryde fordomme om hinanden og den måde, vi lever på, siger Lotte Lindegaard.

-----------

Læs også: ’TV 2-dokumentarer udvikler genren’

Billede {0} af {1}