Gider du at være gift med dig selv?

I 'BS & ægteskabsprøven' tager fire danske par med problemer i forholdet med BS Christiansen til New Zealand. Her bliver parrene udsat for fysisk og psykisk pres for at fremprovokere de kriser og konflikter, de har derhjemme. (Fotos: BS&Co. / TV 2)

I en ny programserie, 'BS & ægteskabsprøven', stiller den erfarne mentaltræner og jægersoldat, BS Christiansen, fire danske par det meget svære spørgsmål: Gider du være gift med dig selv? ’BS & ægteskabsprøven’ har premiere tirsdag 28. marts kl. 20.00 på TV 2.

Parrene, der alle har problemer i parforholdet, har sagt ja til at tage med BS til det smukke, men udfordrende New Zealand på en rejse, der vil ændre deres parforhold.

- Det er ikke et mål eller succeskriterium for mig, at parrene bliver sammen. Nogle af dem har måske bedre af at leve hver for sig. Formålet med rejsen er at finde ud af, hvilket liv de gerne vil leve, og om de er sammen med den rette, udtaler BS.

Omtrent hvert andet danske ægteskab ender i skilsmisse. Dertil kommer alle de forhold, som forliser, uden at det registreres. De mange brudte parforhold koster. Både menneskeligt og samfundsmæssigt. Derfor er det relevant at undersøge, hvorfor parforholdet er så udfordret i disse år.

- Det gode langtidsholdbare forhold er absolut en mulighed, men det er et liv uden kriser og udfordringer ikke. Derfor handler det om, hvordan vi tackler kriserne sammen, når og ikke hvis, de kommer, siger BS.

De fire deltagende par har vidt forskellige problemer i forholdet, men fælles for dem alle er, at de er endt i en ond cirkel, hvor de begge er ulykkelige og utilfredse.

- Et godt parforhold er ligesom superligafodbold. En dygtig fodboldspiller er en, der forstår at spille de andre gode, så han får en god bold selv og kan score. Det er lige præcis det samme i et ægteskab. Man skal gøre noget, levere noget, hvis man gerne vil have noget igen, slår BS fast.

BS udsætter de fire par for fysisk og psykisk pres for at fremprovokere de kriser og konflikter, de har derhjemme. Og så coacher ham dem individuelt og som par. 

På den indre og ydre rejse, der ligesom et ægte eventyr indeholder prøvelser, som kræver både mod og visdom, lærer parrene sig selv bedre at kende og kommer tættere på at svare ærligt på spørgsmålet: ”Gider du at være gift med dig selv?”

I 'BS & ægteskabsprøven' coacher BS de fire par individuelt og som par.

De fire par er:

Mette Marie Knudtzen, 34 år og Brian Nørregaard Pedersen, 38 år. De har været i et forhold med hinanden siden 2002 og har tre børn sammen: 

- Vores værste frygt er, at vi finder ud af, at vi faktisk ikke har noget tilfælles.

Lisa Hedegård Webbe, 36 år og Jesper Hedegård Webbe, 42 år. De har været sammen siden 2008. De har begge to børn fra tidligere forhold og har fået et barn sammen:

- Mange af de diskussioner, vi har, er primært, fordi vi er en sammenbragt familie med fem børn.

Martin Gadeberg, 39 år og Rolf Steinlein, 47 år. De mødte hinanden på en datingside i 2014 og har været i et forhold lige siden.

- Vores største udfordring som par er helt klart jalousi og tillidsforholdet til hinanden.

Britt Rossé Segel, 47 år, og Søren Rossé Segel, 48 år. De har været i et forhold siden 2001 og har sammen to børn på 13 og 14 år:

- Vi håber at komme hjem som en bedre udgave af os selv, og som ægtepar. Men vores børn er nervøse for, om vi kommer hjem sammen eller hver for sig.