Et stort år for TV 2-familien

Når regnestykket for forbruget af levende billeder i 2016 gøres op, sker det med et stort smil hos TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2-familien vandt seerandele i 2016, og TV 2s hovedkanal får sin største sharefremgang på et år siden 1993. Indholdsdirektør opfordrer til at stoppe skelnen mellem online-sening og flow-tv-sening af programmer.

Når regnestykket for forbruget af levende billeder i 2016 gøres op, sker det med et stort smil hos TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

TV 2-familien har vundet seerandele og får sit bedste år siden 2011. TV 2s hovedkanal er i fremgang og har formået at øge seertiden i primetime. Herudover har TV 2 oprustet på nyhedsdækningen og public service og har stigende seerandele til kanalens nu tre store udsendelser i den gode sendetid. 

Samtidig har TV 2 oplevet markant fremgang i streamingen af TV 2-kanalernes indhold på TV 2 PLAY, som i løbet af 2016 rundede 300.000 abonnenter.

- Det er forsimplet blot at tale om, at flow-tv-seningen falder. Der er forsøgt skabt en kunstig skelnen mellem flow-tv og online-sening af programmer, men det giver ikke længere mening at skelne. Det handler om forbruget af indhold, og udviklingen viser, at danskerne vil være i selskab med os på flere forskellige måder, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Hun glæder sig over, at den nye seer-undersøgelse fra Kantar Gallup fra 2017 i højere grad formår at måle forbruget af tv-indhold på digitale platforme, og den nye måling gør det til standard at omfatte seertal bestående af både tal for flow-tv-sening og online-sening.

Danskernes digitale udvikling er ikke alene synlig på TV 2 PLAY men også på TV 2s andre digitale platforme. Således voksede antallet af viste webtv-klip på tv2.dk med 45 procent fra 2015 til 2016.

Den nye og udvidede 18-nyhedsudsendelse med Karin Cruz Forsstrøm er slået stærkt igennem, og 19 Nyhederne og 22 Nyhederne går ud af 2016 med større seerandel. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

2016-fremgang til TV 2-familien
Når man studerer tv-stationernes seerandele i 2016 blandt alle danskere, er der to vindere på tv-markedet, nemlig TV 2-familien med knap 38 procent i seerandel og DR-familien med godt 37 procent i seerandel. Der er tilbagegang til TV3-kanalerne under ét (i alt knap 10 procent i seerandel) og til Discovery Networks-kanalerne (cirka 9 procent i samlet seerandel).

Hos TV 2-familien er der især fremgang til hovedkanalen og til TV 2 FRI og TV 2 SPORT, der begge får deres hidtil bedste år.

- Den share-fremgang, vi har oplevet på TV 2s hovedkanal i 2016, skal vi tilbage til 1993 for at finde større fra det ene år til det næste. Fremgangen på hovedkanalen er bl.a. skabt i primetime, hvor nye succesfulde og debatskabende formater inden for dokumentar og livsstil har suppleret populære TV 2-klassikere. Den nye og udvidede 18-nyhedsudsendelse er slået stærkt igennem, og 19 Nyhederne og 22 Nyhederne går ud af 2016 med større seerandel, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Hun nævner, at TV 2s dokumentarer i 2016 har skabt væsentlig debat om f.eks. integration, demens og behandlersystemet.

- Samtidig er vi lykkedes med at formidle det store sportsår, hvor vi både har ramt folkeligheden og den skarpe, journalistiske analyse under dækningen af OL, EM-håndbold, EM-fodbold og Tour de France. De store events har samlet mange danskere på hovedkanalen, og samtidig er det glædeligt, at vores sportskanal og den omfattende digitale dækning er blevet endnu tydeligere for danskerne i vores formidling af danske og udenlandske sportsbegivenheder, siger Anne Engdal Stig Christensen.

TV 2 SPORT er i sit andet år vokset og har befæstet positionen som Danmarks største kanal blandt de rene sportskanaler - en position, som blev skabt allerede i premiereåret 2015. I 2016 er TV 2 SPORT omtrent lige så meget set som sportskanal nummer to, tre og fire - tilsammen.

TV 2 FRI har manifesteret sig som en solid og stemningsfuld livsstilskanal med en imponerende vækstkurve. Både TV 2 ZULU og TV 2 CHARLIE holder omtrent deres seerandel i 2016, mens TV 2 NEWS går lidt tilbage efter rekordåret 2015, hvor et folketingsvalg og efterfølgende regeringsdannelse var med til at skabe fremgang.