Udsendt 19. februar 2014 kl. 10.00

Peter og kolonihaven

TV 2 FRI har torsdag 6. marts premiere på den nye, danske og hyggelige programserie "Peter og kolonihaven".

I løbet af tre måneder skal Peters kolonihave og -hus gå fra flyd til fryd i "Peter og kolonihaven". (Fotos: Morten Fauerby / TV 2)

Mød Peter fra Aarhus. Han er 37 år og ved ret meget om havebrug, grøntsager og jord. Nu har han givet sig selv en udfordring: Han vil sætte skik på sin kolonihave og huset, der hører til. Der er bare et lille problem. Peters grønne fingre sidder ikke altid helt rigtigt, når han vil hamre søm i brædderne, og saven skal skære lige!

I løbet af tre måneder skal Peters kolonihave og -hus gå fra flyd til fryd. Et mylder af opgaver står i kø foran Peter. Der skal sættes vinduer og døre i terrassen, lægges vand ind i huset, repareres sivebrønd, bygges kompost, opsamles regnvand, der skal skiftes glas i drivhuset, høstes tomater, æbler og kartofler, beskæres æbletræ, syltes blomme-chutney og meget, meget mere - og så skal der selvfølgelig også findes tid til at tale med naboerne og nyde livet i kolonihaven. Så Peter får sved på panden.

Peter Nordholm Andersen er 37 år, journalist og redaktør på magasinet Økologisk. I "Peter og kolonihaven" skal han istandsætte sin egen have.

Godt naboskab
Heldigvis kan Peter også bede naboerne i Haveforeningen Marienlyst om hjælp, når tvivlen banker på. For i foreningen med 165 haver og havefolk med mere end 25 nationaliteter er hjælpen altid tæt på - også selv om Peter ikke altid er helt glad for at spørge efter den, fordi han gerne vil gøre tingene selv. Men når noget lugter fælt under huset, når Peter splintrer drivhusglasset i forsøget på at skære i det, eller når æbletræet skal beskæres, så er der ingen vej uden om: Peter må hente forstærkning.

- Vi er glade for at have fået lov til at følge Peters kolonihave-projekt på TV 2 FRI. Ud over at være et naturtalent foran kameraet er hans energi og entusiasme utroligt smittende, og det er fantastisk at se ham lykkes - og næsten lykkes - med sine projekter. Peter tør være ærlig og ægte. Det er en befrielse, at han tør at være uperfekt og menneskelig, og det passer rigtig godt til TV 2 FRI, siger redaktør Micha Barken-Fuglede.

Hvem er Peter?
Peter Nordholm Andersen er 37 år, journalist og redaktør på magasinet Økologisk. Peter har have 137 i Haveforeningen Marienlyst i det nordlige Aarhus, og den vil han på tre måneder sætte i stand, så han kan invitere naboer, venner og familie forbi til en dejlig indflytterfest, inden sæsonen er slut. Når Peter sit mål? Se med i ti programmer, når der er premiere på "Peter og kolonihaven" torsdag 6. marts klokken 20.40 på TV 2 FRI.

Der er masser af fuglefløjt, folk og fæ i ”Peter og kolonihaven”, der har premiere torsdag 6. marts kl. 20.40 på TV 2 FRI.

----------------------

Se trailer for "Peter og kolonihaven" her.