Udsendt 7. august 2013 kl. 10.30

Nyt madprogram på TV 2

"Jagten på det grønne guld" stiller skarpt på vores egne afgrøder i haven og disker op med masser af hjemmelavede specialiteter.

I første program kommer seeren med en tur til Bornholm, hvor Louisa Lorang (til venstre) bl.a. besøger landmanden Thor og hans datter Stine, der opdrætter limousinekvæg og tryller dem om saftige frikadeller. (Foto: Nordisk Film / TV 2)

Byhaver, kolonihaver, sommerhushaver. Vi hjemmedyrker som aldrig før, og det nye nordiske køkken har i den grad fået øjnene op for de urter, frugter, bær og grøntsager, vi selv dyrker, finder i skoven eller plukker fra grøftekanten. Selv vores hadede ukrudt kommer til hæder og ære, når vi fylder salatskålen med skvalderkål, brændenælde eller fuglegræs.

”Jagten på det grønne guld” er et helt nyt og inspirerende madprogram, der sendes første gang mandag 19. august klokken 20.50 på TV 2.

Her inviterer tv-kokken Louisa Lorang os med indenfor hos en række ildsjæle, der alle brænder for at dyrke deres egne afgrøder og bruge dem i hjemmelavede specialiteter som kager, øl, honning, chutney, pesto, marmelade, saft og brød.

- Jeg er så positivt overrasket over, hvor mange skønne mennesker, der elsker mad, og som eksperimenterer med egne råvarer for at finde på noget nyt og særligt. Jeg havde nærmest lyst til at flytte ind hos folk og spise med dem hver aften, siger Louisa Lorang og fortsætter:

- Folk bor de skønneste steder, og de medvirkende i programmet deler både køkken og have med os. For mig har det været helt fantastisk, at besøge ildsjæle rundt omkring i sommer-Danmark og blive inspireret af deres nye ideer og egne råvarer.

De danske specialiteter
I seks programmer møder vi hver gang tre nye og særligt udvalgte ildsjæle, som er klar til at vise hemmeligheden bag deres specialitet. Hver gang er vi et nyt sted i Danmark, og ”Jagten på det grønne guld” er således en jagt efter landets mange hemmelige egnsopskrifter. 

I selskab med Louisa Lorang får vi lov til at kigge med over skulderen, og i sin egenskab af professionel kok kommer hun med inspiration til, hvordan opskrifterne kan gøres endnu bedre.

 - ”Jagten på det grønne guld” er et helt nyt madprogram, der afspejler tendensen til, at almindelige danskere bruger mere og mere tid og energi på at dyrke og samle egne afgrøder. Det er der kommet nogle helt fantastiske opskrifter ud af, som jeg glæder mig til at dele med seerne, siger TV 2-redaktør Mikkel Dyrting.

Cup-kager og saftige frikadeller
I første program kommer seerne med en tur til Bornholm, hvor Louisa Lorang besøger Sussi og Michael, der laver sunde bornholmske cup-kager med hyldeblomst, samt landmanden Thor og hans datter Stine, der opdrætter limousinekvæg og tryller dem om saftige frikadeller. Turen går også forbi Fenella, der bruger naturens vilde hybenroser i en raffineret og anderledes dessert.

I hvert program kåres den bedste, mest fantasifulde og bredest anvendelige specialitet, som går videre til den store finale, der sendes 7. oktober. Her mødes de seks finalister og dyster om, hvem der kan lave landets lækreste specialitet.