Udsendt 5. marts 2014 kl. 11.30

Kurs mod fjerne kyster

TV 2s populære tv-vært Mikkel Beha Erichsen og hans familie stævner ud på et fantastisk rejseeventyr til søs.

Mikkel, Emil, Alfred, Theis og Marian drager ud på eventyr i TV 2s nye programserie "Kurs mod fjerne kyster". (Fotos: Finn Hagemann / TV 2)

Som søn af søfareren Troels Kløvedal har Mikkel Beha Erichsen fået bølgeskum, saltvand og eventyr ind med modermælken. Mikkel sejlede som barn havene tynde på Nordkaperen sammen med sin far, og i sit voksne liv har han fortsat historien og taget sin egen familie med til søs.

Nu drager Mikkel og familien endnu engang ud på eventyr. Og denne gang inviterer han TV 2s seere med, når den populære tv-vært stævner ud på familiens sejlskib Havana med den nye programserie "Kurs mod fjerne kyster", der har premiere tirsdag 18. marts kl. 20.00 på TV 2.

Sørejse på 8.000 sømil
Når Havana slipper fortøjningerne i København, er det med Mikkels ældste søn, Emil på 23 år, som skipper og lillebror Theis på 20 år som 1. styrmand. De to drenge skal ud på en tre år lang jordomsejling, og hele familien er med fra start, når første del af rejsen går de 8.000 sømil fra Danmark til Stillehavssiden af Costa Rica i Mellemamerika.

Eventyret tager dem på tværs af store oceaner - til Sydamerikas smukke kyster med regnskove, salsamusik og en overvældende gæstfrihed. De vil gå på opdagelse på fjerne øer og udforske en undersøisk verden, man kun finder på disse himmelstrøg. De vil sejle igennem den fascinerende Panamakanal og ud i Stillehavets enorme dønninger til klodens største hav, hvor hvalerne og kæmperokker boltrer sig – og videre til verdens længste surfbølge i Costa Rica.

"Kurs mod fjerne kyster" giver et unikt indblik i Mikkels tilværelse, og både Mikkel Beha og seerne bliver klogere på den store eksotiske verden.

Klogere på verden
Når Havanas anker bliver kastet i en ny bugt, eller fortøjningerne bliver sat i et nyt lands hovedstad, vil Mikkel Beha drage i land for at møde de mennesker, der bor der. Igennem et langt liv med rejser har Mikkel lært at komme tæt på mennesker og møde dem, hvor de er.

Både Mikkel Beha og seerne bliver klogere på den store eksotiske verden, men også til tider farlige verden, når Mikkel f.eks. besøger Venezuelas hovedstad, Caracas, hvor der begås 50 mord i døgnet.

Mikkel og hans familie elsker livet på havet, men også alt det, der findes under havoverfladen. Med helt unikke optagelser kommer seerne med ned i den fantastiske undersøiske verden, som familien har brugt en stor del af livet på at udforske.

- Vi kommer med derhen, hvor de glittede rejsekataloger slutter, og hvor det virkelige eventyr begynder. For på en sørejse som denne ved ingen, hvad der dukker op bag den næste bølgetop, hvad der lurer af farer, eller hvilke nye spændende historier og mennesker Mikkel og hans familie møder undervejs. Det er en helt unik måde at rejse på og være sammen på, og det er Mikkels klare opfattelse, at man bliver meget klogere af at møde verden end bare at læse om den. Det er livets skole, og det er både fascinerende og inspirerende at følge familien til søs, siger TV 2-redaktør Mikkel Dyrting.

Når Havanas anker bliver kastet i en ny bugt, eller fortøjningerne bliver sat i et nyt lands hovedstad, vil Mikkel Beha drage i land for at møde de mennesker, der bor der.

Kom tæt på
"Kurs mod fjerne kyster" er otte programmer i alt, hvor vi er med Mikkel og hans familie på rejsen, der går fra Københavns havn og slutter på Costa Ricas vidunderlige Stillehavskyst.

Programrækken er ikke bare en fortælling om sejlads, palmestrande og eksotiske folkeslag. Det er også et unikt indblik i Mikkels tilværelse, når han bare er sig selv med sin familie, og en nær fortælling om en familie, der har sat sig for, at livet kan leves anderledes.

Familien er Emil (23 år), Theis (20 år), Alfred (14 år) og Mikkels hustru Marian. Det er Mikkel, der er fortælleren hele vejen igennem - lige som vi kender ham: Humoristisk, nysgerrig og nærværende.

Se traileren for "Kurs mod fjerne kyster" her.

Se med, når familien Beha Erichsen letter anker og sætter "Kurs mod fjerne kyster" fra tirsdag 18. marts klokken 20.00 på TV 2.