Udsendt 6. december 2011 kl. 13.00

Tre- og fire-stjernede anmeldelser
til "Ludvig og Julemanden"

Anmelderne tager generelt godt imod TV 2s nye familiejulekalender.

Julemanden Nicholas (Lars Hjortshøj), Julemandens kone, Julie (Camilla Bendix), Nissen Klik (Adam Sønderby) og Nissen Klak (Martine Salling). (Fotos: Per Arnesen / TV 2)


TV 2s nye familiejulekalender ”Ludvig og Julemanden” bliver mødt af flere firestjernede anmeldelser i de danske aviser, og blandt de tilfredse af slagsen er Berlingskes Jakob Steen Olsen, der bl.a. skriver:

”Med ”Ludvig og Julemanden” er der ingen tvivl om, at TV 2 har lagt en pæn seersucces under træet til sig selv. At dømme efter første afsnit er ”Ludvig og Julemanden” et heldigt julebryg af alle de ingredienser, der skal til for at sikre den harmløse hygge frem til juleaften. Lidt gemytlig familiestemning i køkkenet, lidt børnehelte ude på egen hånd. Lidt nisseskæg: Selveste Julemanden dukker op - sødt og fjollet spillet af Lars Hjortshøj.” (…)

”Jo, ”Ludvig og Julemanden” har det hele, lidt til og meget mere. Foruden alt det andet: Stemningsfulde billeder fra det sneklædte, tågede Børglum, der må få enhver turistdirektør til at glæde sig til sommerens rykind, samt en enkel, kvik dialog, gemytligt spil uden dikkedarer og en musikalsk lydside, der får hele Vendsyssel til at klinge af amerikansk julestemning."

"Det er meget muligt, at julen varer længe, og at vi skal 24 afsnit igennem, før Ludvig finder skatten. Men med årets julekalender er der næppe tvivl om, at TV 2 har fundet guld allerede i første låge.”

Spøgelserne på Børglum Kloster spilles af (fra bagest) Andreas Bo, Tina Gylling Mortensen, Andreas Jessen og Julie Zangenberg.


”Lovende fra start”
Hos B.T. giver anmelder Birgitte Grue også fire stjerner, og hun konstaterer, at ”Ludvig og Julemanden” kommer ”lovende fra start med en lige tilpas blanding af det forudsigelige og det opfindsomme”. Hun roser også Lars Hjortshøj i rollen som julemand.

”Lars Hjortshøj er en herlig julemand, og han kan ligefrem gå hen at blive kult. Han kommer med et sjovt og overraskende bud på den traditionsrige figur. Hjortshøjs udgave er vranten og vrissen og helt anderledes end de ho-ho-glade julemænd, vi er vant til. Men lad os nu se, om den kære lille Ludvig (Thomas Nordgreen Nielsen) ikke får tøet ham op!"

"Julekalendere er TV 2s stjernestund"
Under overskriften "Julekalendere er TV 2s stjernestund" skriver Sørine Gotfredsen i Kristeligt Dagblad, at DR "for længst er blevet sat af. mens TV 2 har taget teten og igen i år byder på en frisk fortælling". Hun slutter sin anmeldelse:

"TV 2 har efterhånden oparbejdet det fulde patent på drama i december, og det er blevet fornemt forvaltet. I år ikke helt på samme niveau som tidligere, men i den velkendte ånd. Også kaldet TV 2s store stjernestund."

Martine (Emma Holst) og Ludvig (Thomas Norgreen Nielsen).


”Jeg glæder mig til at se mere”
Nordjyske Stiftstidendes anmelder Max Melgaard skriver i sin firestjernede anmeldelse, at TV 2 er foran DR med hensyn til at lave nye julekalendere. Han kalder dog ”Ludvig og Julemanden”s kendingsmelodi for melodi-løs og kedelig, og han efterlyser flere grin i serien. Samtidig er der ros til skuespillerne og de fleste roller.

”Lars Hjortshøj ser - efter nogle få dage - ud til at blive er herlig, kejtet julemand. Der er god, humoristisk potentiale i den rolle. Andreas Bo som Stygge er lidt mere tvivlsom. Og de tre børn i serien: Thomas Norgreen Nielsen, Marta Holm og Lau Kierkensgaard har for længst charmet sig ind hos mig”, skriver Max Melgaard og konkluderer:

”Vi har kun set ganske få afsnit, men jeg tør godt skrive, at jeg glæder mig til at se mere.”

Tre hjerter i Politiken
Politikens anmelder Henrik Palle kalder ”Ludvig og Julemanden” for en forudsigelig ”hygge-nygge-pygge-kalender”, og han giver tre hjerter til julekalenderen, som han endnu ikke finder ”for alvor sjov”.

”Meget hviler på Lars Hjortshøjs skuldre, og han leverer da også varen som en selvoptaget, vranten, lad og indolent Fader Jul. Der er smurt godt med oplæg til nisseri og spænding på fortællingen, men desværre også dænget mere end rigeligt med klicheer på”, skriver Henrik Palle.