Udsendt 20. november 2007 kl. 10.00

På udrykning med "Alarm 112"

De er de første, der rykker ud, når ulykken sker, og de arbejder ofte under meget vanskelige forhold. TV 2 har fået tilladelse til at være med i en lægeambulance og en akutambulance, når den rykker ud i henholdsvis København og Odense, og i fire nye "Alarm 112"-programmer kan seerne følge hverdagen for akutlægerne Jacob Steinmetz og Peter Martin og ambulanceredderen Thomas Olkjær.

Thomas Olkjær har været ambulanceredder i Københavns Brandvæsen i syv år.

Jacob har været akutlæge i København i ni måneder, Peter er ambulancelæge i Odense, og Thomas har været ambulanceredder i Københavns Brandvæsen i syv år. Gennem de tre hovedpersoners arbejde får seerne et unikt indblik i en ellers lukket verden. En verden, vi andre heldigvis kun oplever, når det går helt galt. Vi er med på udrykninger i København og i Odense, og vi følger dem i hverdagen på Falck- og brandstationerne, når de venter på næste udkald.

I første program, der sendes torsdag 22. november kl. 21.25, kommer seerne med Jacob Steinmetz ud til en ung pige, der i en rus af stoffer og alkohol har været oppe at slås og efterfølgende er faldet om. I Odense får Peter Martin en usædvanlig opgave, da hverken politiet eller redderne kan finde en død mand. Og ambulanceredder Thomas Olkjær skal hjælpe to prostituerede, der er blevet overfaldet af en kunde.

Jacob Steinmetz er 37 år og bor i København med sin kone og deres to små børn. Han er uddannet læge og arbejder på Rigshospitalet som anæstesilæge, men for ni måneder siden begyndte Jacob også at arbejde som læge på akutlægebilen.

Peter Martin er 42 år. Han bor i Odense med sin kone og deres to børn på tre og syv år. Peter er speciellæge i anæstesi og intensiv terapi og arbejder som læge på Odense Universitetshospital på anæstesiafdelingen. Derudover har han siden maj 2006 arbejdet på lægeambulancen i Odense og har et bijob i forsvaret, hvor han flyver med flyvevåbnets redningshelikopter.

Thomas Olkjær er 29 år og bor i København sammen med sin kæreste. Han er uddannet ambulanceredder, har været det i syv år og arbejder på primærambulancen på hovedbrandstationen i København. Den ambulance, Thomas kører med, dækker døgnet rundt en halv million borgere. Thomas' vagter varer 24 timer, så når han er på arbejde, bor han på brandstationen.

"Alarm 112" er en serie på fire afsnit. Første afsnit sendes torsdag 22. november og de næste tre de efterfølgende tre torsdage.